Medtem ko Codi Miller-McIntyre odhaja, pa Mikael Hopkins ostaja v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Medtem ko Codi Miller-McIntyre odhaja, pa Mikael Hopkins ostaja v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com

Partizan je že potrdil prihod nove okrepitve. 26-letni košarkar je z ljubljanskim klubom lani poleti podpisal enoletno pogodbo. Pripeljan je bil kot motor moštva, zaupanje pa je Američan upravičil in bil med najboljšimi igralci na svojem položaju v regiji. CMM je bil ob Jaki Blažiču najboljši posameznik zmajev, prvi podajalec moštva, z več kot 15 točkami v povprečju najboljši strelec v Evropskem pokalu in z dobrimi 14 drugi v Ligi ABA. 191 centimetrov visoki organizator igre je navduševal predvsem v prodorih, kjer je bil s hitrostjo in predvsem svojo močjo težko zaustavljiv.

Nekdanji košarkar Cedevite Olimpije Filip Krušlin, ki je z ljubljanskim klubom prekinil sodelovanje kmalu po začetku pandemije, je okrepi l Dinamo Sassari, ki je pred prekinitvijo sezone zasedal v italijanskem prvenstvu drugo mesto. 31-letni hrvaški reprezentančni branilec je predtem igral še za Cibono, Dubrovnik, Bosno, Zabok, Split in Cedevito.

Pred prihodom v Stožice je igral v Rusiji za Zenit in Parmo, v Evropi se je najprej preizkusil v Belgiji pri moštvu Leuven Bears, vmes pa je zaigral tudi v razvojni ligi za ekipo Texas Legends, potem ko pri Dallas Mavericks ni dočakal priložnosti. Lani je v poletni ligi branil barve Los Angeles Lakersov. Pri Partizanu, član katerega je še vedno slovenski reprezentant Aleksej Nikolić, bo zamenjal Coreyja Waldena, ki je imel s črno-belimi sicer še veljavno pogodbo za naslednjo sezono, a je sodelovanje predčasno prekinil.

Zamenjavo zanj so v Ljubljano pripeljali že pred časom, saj so se okrepili s prvim strelcem Lige ABA, Kendrickom Perryjem. Olimpija sicer išče še enega košarkarja na položaju ena, zagotovo pa bo po naših informacijah v prihodnji sezoni dres zmajev nosil tudi nadarjeni mladi organizator igre Dan Duščak.

Hopkins ostaja v Ljubljani

S podaljšanjem pogodbe z Mikaelom Hopkinsom nadaljujemo idejo, ki smo jo predstavili že prejšnje poletje. Mikael je bil eden od članov jedra Cedevite Olimpije, in zadovoljni smo, da bo še naprej del našega moštva. Gre za izredno nadarjenega košarkarja in osebo s pozitivnim značajem, ki se v sistemu glavnega trenerja Jurice Golemca zelo dobro znajde. Vsi skupaj komaj čakamo, da ga znova vidimo na parketu.

Davor Užbinec, direktor Cedevite Olimpije

Medtem je Olimpija za dve sezoni podaljšala pogodbo z Mikaelom Hopkinsom. Ameriški krilni center je lani prišel v Ljubljano in je eden redkih, ki je v pretekli sezoni izpolnil oziroma celo presegel pričakovanja. V državnem prvenstvu je na dveh tekmah v povprečju dosegel 18, točke in pet skoka, v slovenskem pokalnem tekmovanju pa 11,0 točke in 7,8 skoka. V Ligi ABA je bilo njegovo povprečje 9,2 točki in 4,7 skoka, v Evropskem pokalu pa 8,3 točke in 3,6 skoka.

"Zelo zadovoljen sem, da bom dres Cedevite Olimpije nosil še prihodnji dve sezoni. Pred nami je nova tekmovalna sezona, polna zahtevnih preizkušenj. Komaj čakam, da se s soigralci znova zberemo, in začnemo delati," je povedal košarkar, ki je po šolanju na sloviti univerzi Georgetown mednarodno kariero začel pri Istanbulu, nato je dve sezoni igral za Samsun, pred prihodom v Ljubljano pa se je izkazal pri Balkanu, v dresu katerega je bil izbran za najboljšega na svojem položaju v Fibinem evropskem pokalu.

"Mikael Hopkins je v svoji prvi sezoni v dresu Cedevite Olimpije dokazal, da gre za izrednega košarkarja in odlično osebo. V našem okolju lahko še precej napreduje in hkrati pomaga našemu moštvu, zato smo zelo veseli, da je to tudi sam prepoznal. Že v pretekli sezoni je Hopkins skokovito napredoval, pokazal, da se lahko nanj računa tudi v prihodnje, in verjamemo, da bo že v sezoni, ki je pred nami, pokazal svoj celotni potencial," je dodal športni direktor Olimpije Sani Bečirović.