Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni je v Beogradu dobila Budućnost, v Podgorico pa Crvena zvezda ni prišla. Foto: Crvena zvezda mts
Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni je v Beogradu dobila Budućnost, v Podgorico pa Crvena zvezda ni prišla. Foto: Crvena zvezda mts

Beograjski košarkarji konec decembra niso pripotovali v Podgorico, kjer bi se v 13. krogu regionalne lige morali pomeriti z Budućnostjo. Srbski in črnogorski prvaki so se lani srečali v finalu, polnem incidentov, najhuje je bilo pa prav na zadnjem dvoboju v Pionirju, ko so navijači rdeče-belih napadli in žalili gostujoče košarkarje, nekaj jih je celo prišlo do klopi Budućnosti.

Ker Zvezda ni prišla na tekmo v Moračo, je disciplinski sodnik lige Saša Pavličić Bekić sporočil, da se srečanje registrira z 20:0 v korist Budućnosti, aktualnemu prvaku Jadrana se odvzame točka, ki jo sicer dobi poraženec, naloži se mu 20.000 evrov kazni, hkrati pa nosi stroške organizacije dvoboja.

Na odločitev se je Crvena zvezda, ki je "predlagala" nov termin obračuna, nemudoma pritožila, hkrati pa zagrozila z izstopom iz lige. V pritožbi je srbski klub kot razlog za neprihod na tekmo navedel višjo silo, pod kar so bile mišljene tedanja politične razmere v Črni gori.

Pritožba je bila uspešna. Tričlanska pritožbena komisija, predsednik katere je Boštjan Koritnik, je bistveno omilila kazen. Zvezdi je vrnjena točka, denarna kazen je zmanjšana na 15.001 evro, za zdaj pa Beograjčani tudi ne prevzemajo stroškov organizacije tekme, dokler predsedstvo lige ne odloči o morebitnem novem terminu srečanja ali potrdi 20:0 za Budućnost.