Jaka Blažič. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič. Foto: www.alesfevzer.com

Branilec Cedevite Olimpije ima že dlje časa bolečine v hrbtu. Po koncu dolge klubske sezone si je sicer vzel nekaj dni mirovanja, a po vrnitvi v dvorano bolečine žal še niso povsem izginile. Glede na to, da časa do začetka turnirja ni veliko in bodo priprave precej kratke, bo Blažič kljub veliki želji primoran izpustiti tokratno akcijo v Pireju, kjer si bo Slovenija od 2. do 7. julija poskušala pridobiti nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

V Zreče so na reprezentančni zbor prišli Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Tibor Mirtič, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Mike Tobey, Jan Špan in Luka Ščuka. Vlatko Čančar se bo pripravam pridružil 17. junija, Luka Dončić pa po koncu finala Lige NBA.

"Vedno je lepo videti igralce in člane štaba, ki na priprave pridejo izjemno motivirani in polni delovne vneme. Pred nami so kvalifikacije za olimpijske igre, ki so za vsakega športnika zelo pomembne in razumljivo imamo veliko željo, da se uvrstimo v Pariz," je povedal selektor Aleksander Sekulić.

Del slovenske reprezentance je spet Mike Tobey, ki po enem letu zapušča Crveno zvezdo, potem ko se je iztekla enoletna pogodba. Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano. Foto: AP
Del slovenske reprezentance je spet Mike Tobey, ki po enem letu zapušča Crveno zvezdo, potem ko se je iztekla enoletna pogodba. Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano. Foto: AP

Prvi trening bo Sekulić opravil danes zvečer. "Takoj bomo zavihali rokave, saj časa nimamo v izobilju. Treninge bomo v večini namenili uigravanju ekipe v napadu in obrambi. Sestaviti moramo močno celoto, ki bo dihala kot eno in se enakovredno kosala z najboljšimi evropskimi in svetovnimi reprezentancami. Verjamem, da nas bo krasil timski duh ter odlično vzdušje in kemija, ki so bili vedno zaščitni znak slovenske reprezentance."

Slovenija bo na pripravah na olimpijske kvalifikacije odigrala tri prijateljske tekme. 23. junija bo gostovala v litovski prestolnici Vilni, dva dni pozneje se bo z Litvo znova srečala v Stožicah, 28. junija pa jo v Ljubljani čaka še Brazilija.