Jaka Klobučar je nazadnje slovenske barve branil na EuroBasketu 2015. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Klobučar je nazadnje slovenske barve branil na EuroBasketu 2015. Foto: www.alesfevzer.com

Klobučar je za MMC potrdil, da je z novim klubom podpisal pogodbo do konca sezone. Izkušeni Novomeščan je v največjem turškem mestu zelo uspešno nosil dres Istanbula BB, kjer je bil nekaj časa celo kapetan moštva, z dobrimi predstavami pa si je prislužil tudi pogodbo Galatasaraya, kjer je prebil sezono 2018/19. Nazadnje je bil član francoskega Chalona, ki se mu je pridružil novembra 2019 in zanj igral do prekinitve sezone zaradi pandemije covida-19, v povprečju pa je dosegal 5,5 točke ter po dobra dva skoka in podaji.

Košarkarsko pot je Klobučar začel pri Krki, a se je že v mlajših kategorijah preselil k Slovanu, kjer se je dodobra uveljavil in že tedaj prišel tudi do vpoklica v člansko reprezentanco. Nato je v dveh obdobjih oblekel še dres Olimpije in Krke, pred selitvijo v Turčijo pa je igral še za Partizan, za italijanskega drugoligaša Ostuni in nemški Ulm. 198 centimetrov visoki košarkar, ki lahko igra na vseh zunanjih položajih, je s Slovenijo nastopil na treh evropskih in dveh svetovnih prvenstvih.

Büyükčekmece na turškem prvenstvu trenutno s sedmimi zmagami in desetimi porazi zaseda deveto mesto. Eden izmed nosilcev moštva je letos dvakratni MVP finala slovenskega prvenstva Devin Oliver.