Dejan Jakara je drugič, odkar vodi Studentski centar, na kolena spravil Budućnost. Foto: SC Derby/Filip Roganović
Dejan Jakara je drugič, odkar vodi Studentski centar, na kolena spravil Budućnost. Foto: SC Derby/Filip Roganović

Budućnost je bila absolutni favorit tekme, toda Studenski centar je za mestnega tekmeca v letošnji sezoni zelo neugoden nasprotnik. Največji črnogorski klub je premagal že v superpokalu Lige ABA in v rednem delu jadranskega tekmovanja, zdaj pa je poskrbel, da je v 18-letni zgodovini tekmovanja Budućnost šele drugič ostala brez lovorike. Leta 2013 jo je prav tako v Tivatu presenetila Sutjeska.

Studenski centar je letos osvojil že drugo lovoriko, saj je bil pred sezono najboljši v superpokalu Lige ABA. Tedaj je ekipo še vodil Andrej Žakelj, ki je potem novembra prevzel prav Budućnost, študentje pa so tudi novega trenerja poiskali v Sloveniji. Jakara, ki je pred kratkim dopolnil 38 let, je z njimi prišel do uspeha kariere. V zadnjih dveh letih je s Heliosom zaigral v finalu slovenskega pokala, kjer je bila močnejša Cedevita Olimpija, zmajem je moral premoč priznati tudi v finalu državnega prvenstva, zdaj pa je dobil prvo večjo lovoriko na uspešni trenerski poti.

V dvorani Župa je imel Studenski centar vse pod nadzorom do dveh minut in pol pred koncem. Vodil je za sedem točk, potem pa se je, kot pišejo črnogorski mediji, Budućnost tudi zaradi spornih sodniških odločitev vrnila v igro. Po nešportni osebni napaki v skoku Vasilija Baćovića in osebni napaki Borne Kapuste nad McKinleyjem Wrightom, ko so najprej dosodili dva prosta meta, nato pa so se po ogledu posnetka sodniki odločili za tri, saj naj bi Američan z velike razdalje poskusil z metom, je podgoriški velikan izsilil podaljšek.

Nestrinjanje s sodniškim kriterijem je jasno pokazalo tudi občinstvo, dodajajo Vijesti. Budućnost je prevzela pobudo in povedla v podaljšku za štiri (80:76), nato pa je preobrat zrežiral hrvaški dvojec. Mateo Drežnjak je v dodatku dosegel kar devet od 11 točk študentov, Kapusta pa je s prostima metoma odločil dvoboj.


Črnogorski pokal:
Budućnost – SC DERBY 80:81 – po podaljšku
Wright 19, Kamenjaš 16; Drežnjak 19, Drobnjak 11, Hadžibegović 10.