Foto: SC Derby/Filip Roganović
Foto: SC Derby/Filip Roganović

Po dveh letih so konec maja končali sodelovanje z Gašperjem Okornom. Ta je člansko ekipo Krke že v prvi sezoni uspešno popeljal v Ligo Aba, v kateri bo Krka igrala tudi v novi sezoni. Klub se je pod Okornovim vodstvom uvrstil tudi v finale pokala Spar, državno prvenstvo je končal v polfinalu, v katerem je bil boljši Helios.

Dejan Jakara je v pretekli sezoni deloval v Ligi Aba, v kateri je od novembra do konca sezone vodil podgoriško ekipo Derby. Z njo se je uvrstil v končnico regionalne lige, v Črni gori pa je ekipa pod njegovim vodstvom osvojil pokalno lovoriko. Pred odhodom v Črno goro je bil Jakara trener domžalskega Heliosa, vodil je tudi Janče. V sezoni 2017/2018 je bil glavni trener češke ekipe Brno.

"Prihod v Krko je največji trenerski izziv v moji karieri. Razlogov za to je več. Naša skupna želja v klubu v novi sezoni je, da ustvarimo ekipo, ki bo igrala agresivno in hitro, moderno košarko. Predvsem pa želimo imeti ekipo, ki se bo na vsaki tekmi 'metala na glavo', torej ekipo, ki bo skupaj s strokovnim štabom dala na vsaki tekmi vse od sebe. Verjamem tudi, da lahko izboljšam rezultate iz prejšnjih sezon. Želim si, da bi naši podporniki in naši navijači prepoznali to našo željo in voljo ter da bodo v čim večjem številu prihajali na naše tekme," je ob prihodu v Novo mesto povedal Jakara.