James je na videokonferenci po prvem treningu na Floridi pojasnil svojo odločitev, zakaj ne bo na dresu nosil političnega sporočila, temveč le svoje ime: "Še naprej bom zunaj parketa in v pogovoru z vami nadaljeval delo in podpiral gibanje Black Lives Matter. Menim, da ni treba, da na dresu nosim sporočilo, da bi ljudje razumeli mojo misijo ali vedeli, kaj zastopam in zakaj sem tu."

Košarkarji Los Angeles Lakersov so prispeli v športni kompleks Disney Worlda v Orlandu, kjer se bo zbralo 22 ekip. Te bodo 30. julija nadaljevale marca prekinjeno sezono zaradi koronavirusne pandemije in se borile za 16-člansko končnico.

Dodal je, da podpira vse igralce, ki so se odločili na dres zapisati eno od 29 sporočil, ki jih je odobrilo vodstvo Lige NBA: "Menim, da je to sijajno, a podpiram vse, tudi tiste igralce, ki se za to niso odločili."

"To je nekaj, kar preprosto ne odraža moje misije, ne sklada se z mojimi cilji. Rad bi, da bi lahko sam izbral, kaj bi nosil na zadnji strani dresa. Imel sem nekaj idej, a žal nisem bil udeležen v procesu izbiranja," je še dejal James in dodal, da je hvaležen ligi, ki igralcem daje možnost za poudarjanje sporočil proti rasizmu in družbeni neenakosti.

Sorodna novica Na hrbtu Dončića bo pisalo enakopravnost

Liga NBA je odobrila 29 sloganov, ki jih bodo igralci lahko nosili na zadnji strani dresa v nadaljevanju sezone namesto imena. Na seznamu so tudi gesla Black Lives Matter (Življenja temnopoltih štejejo), Vote (Glasuj), I Can't Breathe (Ne morem dihati), Justice (Pravica), Peace (Mir), Equality (Enakopravnost), Freedom (Svoboda), Enough (Dovolj), Power to the People (Moč ljudstvu), Justice Now (Pravica zdaj) ...