Rašid Mahalbašić že trenira v Stožicah. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič
Rašid Mahalbašić že trenira v Stožicah. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič

211 centimetrov visoki košarkar je pravi nomad, saj je poleg v Avstriji - kariero je začel v klubu KOŠ Celovec - igral v Fenerbahčeju, Tofasu, Splitu, Zlatorogu, Prokomu, Nymburku, Astani, Nižnem Novgorodu, Belediyu, Real Betisu, Oldenburgu, Monaku, Breoganu in Burgosu.

Sorodna novica Pod košem Avstrije kraljuje Jeseničan, ki je najboljši posameznik Eurocupa

Igral je tako v Evropskem pokalu kot v Evroligi. V letih 2019 in 2020 je bil Mahalbašić dvakrat izbran v najboljšo peterko nemškega državnega prvenstva. Del članske reprezentance Avstrije je Mahalbašić vse od leta 2009. Nazadnje je avstrijski dres nosil v predkvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Na dveh obračunih je v povprečju dosegal 21,5 točke, 6,0 skoka in 6,0 asistence.

Na Jesenicah rojeni košarkar je nazadnje nosil dres Burgosa.

Po poškodbah Karla Matkovića in Aleksandra Šaškova smo se odločili, da skušamo najti igralca, ki nam bo lahko v najkrajšem možnem času priskočil na pomoč. Rešitev smo našli v Rašidu Mahalbašiću, ki je zadnjih nekaj dni tudi že treniral s člansko ekipo, zdaj pa nam je uspelo doseči dogovor, da se nam pridruži v tem obdobju, ko nas čaka veliko tekem. Mahalbašić je izkušen igralec, dokazan v evropskem košarkarskem prostoru, in verjamemo, da bo s svojimi karakteristikami doprinesel k naši igri na parketu,” je povedal športni direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.