Jokić to poletje ne bo igral v srbskem dresu. Foto: EPA
Jokić to poletje ne bo igral v srbskem dresu. Foto: EPA

Za Nikolo Jokićem je najboljša sezona v Ligi NBA. V rednem delu je za Denver odigral vseh 72 tekem rednega dela, z Nuggetsi pa se je nato uvrstil v konferenčni polfinale. Za svoje predstave je bil nagrajen celo z nagrado MVP.

Sorodna novica Edinstvena zgodba o velikem talentu in ljubezni do igre

V NBA-ju ne izpušča tekem
"Nisem samo jaz utrujen. Utrujenost, bolečine, modrice, vse to je del posla, preko katerega je treba iti, če želiš biti uspešen. To še toliko bolj velja za najbolj pomembne tekme. Rad igram, dokler sem zdrav. Vsi mi pravijo, da bi moral med sezono izpustiti kakšno tekmo. Premislil bom o tem," je razložil Jokić, da to poletje ne bo igral za Srbijo.

Verjame v uspeh Srbije
"Na mojo veliko žalost je to trenutek, ko moram reprezentanci reči ne, saj nisem v primernem stanju, da bi pomagal. Moje telo preprosto potrebuje daljši počitek. Prepričan sem, da imajo soigralci dovolj kakovosti, da naredijo rezultat, ki bi nam vsem lahko prinesla veliko zadovoljstva," je še dodal.

Srbija bo kvalifikacije za Tokio igrala v Beogradu, kjer bodo nastopali še Dominikanska republika, Filipini, Portoriko, Italija in Senegal.