Jaka Blažič bo nadaljeval kariero v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič bo nadaljeval kariero v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

V Jadranski ligi je zaigral na 21 tekmah, v 28,5 minute, ko je bil na igrišču, je v povprečju dosegal 15,1 točke, 5,6 skoka in 2,7 podaje na tekmo. V Evropskem pokalu je kapetan zmajev v 27,5 minute v povprečju dosegal 9,8 točke, 4,0 skoka in 2,4 podaje na obračun.

"Vesel sem, da smo se s Cedevito Olimpijo uspeli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja. Pred nami je nova sezona, ki prinaša nove izzive, vanjo bomo vstopili s prenovljeno zasedbo. Verjamem, da nas čaka dobra sezona z dobrimi rezultati. Upam, da se vsi skupaj čim prej vidimo v Stožicah," je poudaril Blažič.

Bečirović navdušen po podaljšanju pogodbe
Športni direktor Sani Bečirović je dodal: "Ne želim skrivati navdušenja in veselja ob podaljšanju pogodbe z našim kapetanom. Blažič je dokazal, da v njem resnično bije Zmajevo srce, saj bo del Cedevite Olimpije še vsaj naslednji dve sezoni. Kar je najpomembnejše, ob vseh snubcih, ki jih je imel v zadnjih nekaj mesecih, tako iz regije kot tudi iz Evrope, je Jaka uspel prepoznati resnost našega projekta in naše dolgoročne cilje. Za to se mu tudi zahvaljujem in upam, da bomo v prihajajoči sezoni dosegli vse zastavljene cilje in izpolnili vsa pričakovanja na športnem področju."

Športno pot je Blažič začel leta 2007 v dresu kranjskega Triglava, po dveh letih igranja za gorenjsko moštvo pa se je prvič podal v Ljubljano in leta 2009 oblekel dres Slovana. Tudi na Kodeljevem se je zadržal dve leti, nato pa leta 2011 prestopil v Union Olimpijo. Nosilec igre ljubljanskega kluba je Blažič postal v sezoni 2012/13, ko je v Evroligi v povprečju dosegal 12,4 točke, 4,0 skoka in 1,9 podaje na tekmo, z dobrimi igrami pa je ujel številne poglede košarkarskih strokovnjakov na področju širše regije in se pred začetkom sezone 2013/14 preselil v Crveno zvezdo, s katero je leta 2015 tudi postal prvak Lige ABA in osvojil naslov srbskega državnega prvaka.

V Beogradu se je zadržal dve sezoni, sledila pa je selitev v Baskonio. Sezono 2017/18 je začel pri Andorri, pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19 pa je prestopil v Barcelono. Poleti leta 2019 se je Blažič vrnil v Ljubljano.

Član zlate reprezentance
Stalni član reprezentance je že od leta 2012, ko se je udeležil priprav na evropsko prvenstvo 2013, na katerem je nato tudi zaigral. Bil je član zlate slovenske reprezentance, ki je leta 2017 postala evropski prvak, na evropskem prvenstvu pa je v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,7 skoka in 0,7 podaje v 13,6 minute igre na tekmo.