Srb Igor Kokoškov je lani postal prvi v Evropi rojeni glavni trener v zgodovini Lige NBA. A bolj kot izidov, kjer je Phoenix pokazal napredek, je bil nato nekdanji selektor Slovenije žrtev vodstvenega kaosa v Arizoni. Foto: Reuters

Kokoškov, ki trenutno opravlja vlogo pomočnika glavnemu trenerju Sacramento Kingsov Luku Waltonu, bo na srbskem selektorskem stolčku nasledil Aleksandra Đorđevića, ki je odstopil po letošnjem svetovnem prvenstvu na Kitajskem, ki so ga orli končali na petem mestu.

"V naslednjih dneh bomo vedeli več," je za B92 povedal Kokoškov, ki novice še ni potrdil, a je tudi ni zavrnil. Čaka se še uradno dovoljenje Sacramenta in ureditev vseh potrebnih papirjev.

Kokoškov je v prejšnji sezoni postal prvi evropski trener v Ligi NBA, ko je sedel na klop Phoenix Sunsov. Trenersko pot je sicer začel leta 1992 pri Beogradu, čez lužo je deloval še pri Missouriju, Los Angeles Clippersih, Detroit Pistonsih, Cleveland Cavaliersih, Orlando Magicu in Utah Jazzu.

Največji uspeh je dosegel s slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu leta 2017, ko so Slovenci postali evropski prvaki.