V Kopru so se v težavah znašli že na začetku sezone, zdaj pa je klub tik pred izbrisom. Foto: Koper Primorska/Aleksander Golob
V Kopru so se v težavah znašli že na začetku sezone, zdaj pa je klub tik pred izbrisom. Foto: Koper Primorska/Aleksander Golob
Sorodna novica Podaljšana finančna agonija znova piše črn scenarij Primorske

Kot je sporočil KZS, je Koper v poznih dopoldanskih urah komisarja članskih tekmovanj obvestil, da na današnji tekmi 1. SKL-ja ne bo nastopil. Primorci so se znova našli v finančnih težavah in najverjetnejša je takojšnja ugasnitev kluba.

Iz KZS-ja so sporočili, da bo komisar tekmovanja glede tekme odločal v skladu z določili pravilnika. Koprčani pa o nadaljnji situaciji glede nastopanja v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije vodstvu KZS-ja in tekmovalni komisiji še niso podali uradnega obvestila, so še sporočili iz zveze.

Domžalčani ugnali Zlatorog
Košarkarji Helios Sunsov pa so medtem na preloženi tekmi 5. kroga pričakovano dosegli četrto zmago v 1. SKL. V šestem nastopu v sezoni, šele drugem v zadnjih petih tednih, so z odlično igro v zadnji četrtini v Laškem premagali Zlatorog z 80:57. Domžalčani so do dveh točk prišli šele v zadnjih desetih minutah, ko je domačim igralcem zmanjkalo moči in zbranosti. Odločilni udarec so jim zadali z delnim izidom 18:2, ki jih je v 35. minuti pripeljal do prednosti 63:50. Helios Suns je zadnjo četrtino dobil s 35:11. Pri zmagovalcih sta izstopala Blaž Mahkovic z 19 točkami in Tadej Ferme (met za tri: 3/5), pri oslabljeni domači zasedbi pa sta bila najbolj razpoložena Tomaž Jereb s 17 točkami in Logan Shane Routt, ki je zbral 14 točk in 16 skokov.