A'ja Wilson je bila najboljša igralka finalne serije. Foto: Reuters
A'ja Wilson je bila najboljša igralka finalne serije. Foto: Reuters

Las Vegas na četrti finalni tekmi ni mogel računati na dve poškodovani igralki začetne peterke, tudi v odsotnosti organizatorke igre Chelsea Gray, ki je bila izbrana za najboljšo posameznico lanskega finala, in Kiah Stokes na centrskem položaju pa je v velikem jabolku zmagal s 70:69. Najbolj se je izkazala A'Ja Wilson s 24 točkami in 16 skoki, po svoji sijajni predstavi pa je bila izbrana tudi za najbolj koristno igralko (MVP) finalne serije.

Pri Newyorčankah je bila na četrti tekmi najučinkovitejša Courtney Vandersloot z 19 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami, medtem ko je MVP rednega dela sezone Breanna Stewart z izjemno slabim metom 3/17 dosegla deset točk in pobrala 14 žog pod obema obročema.

Nazadnje je naslov uspelo ubraniti zasedbi Los Angeles Sparks v sezonah 2001 in 2002. Na vrhu najuspešnejših ekip v Ligi WNBA od uvodnega leta 1997 so Minnesota Lynx, Houston Comets in Seattle Storm s po štirimi zmagoslavji. Trikrat so naslov osvojile Los Angeles Sparks, Phoenix Mercury in Dallas Wings (nekdanji Detroit Shock), dvakrat Las Vegas Aces, po enkrat pa Indiana Fever, Sacramento Monarchs, Washington Mystics in Chicago Sky.

Košarkarice moštva Las Vegas Aces ubranile naslov v Ligi WNBA