Košarkarji Crvene zvezde so tudi prvaki Lige ABA. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović
Košarkarji Crvene zvezde so tudi prvaki Lige ABA. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Direktor Košarkarske lige Srbije Aleksandar Grujin je uradno registriral tekmo z 20:0 v korist rdeče-belih, pišejo srbski mediji.

To so potrdili tudi pri Zvezdi, na uradni spletni strani so zapisali: "Naš klub je v četrtek ob 14.00 dobil uradno odločitev Košarkarske lige Srbije, da je druga tekma finala, ki ni bila končana v sredo zvečer v beograjski Areni, po pravilih tekmovanja registrirana z uradnimi 0:20 za Crveno zvezdo. S tem je devetič zapored postala prvak Srbije in s tem zaokrožila odlično sezono!"

Finalne serije je tako hitro konec, saj so igrali na dve zmagi. Prvo tekmo je Zvezda po napeti končnici dobila z 89:88.

Za najkoristnejšega igralca finala je bil imenovan David Davidovac, ki je obenem tudi najboljši strelec. Rdeče-beli bodo v četrtek v dvorani Aleksandra Nikolića proslavili nov naslov državnih prvakov.

V Beogradu je bilo znova vroče. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik
V Beogradu je bilo znova vroče. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik

Nov navijaški izgred
Prekinitev druge finalne tekme je sledila po številnih žalitvah navijačev, ki pa se niso zadovoljili le z neprimernim besednim izzivanjem. S tribune so proti košarkarjem Crvene zvezde nato začeli leteti različni predmeti.

Košarkarji Crvene zvezde, med katerimi so si Partizanovi navijači za žalitve posebej izbrali Miloša Teodosića, Nemanjo Nedovića in predsednika kluba Nebojšo Čovića, so nato zapustili parket. Partizan je ob prekinitvi v tretji četrtini vodil s 57:45.

Teren so nato zapustili tudi sodnik in košarkarji Partizana. Navijači na tribunah pa so vztrajali in niso sledili navodilu, naj zapustijo dvorano.

Srbski Tanjug dodaja, da tudi košarkarji Partizana niso želeli nadaljevati tekme brez svojih navijačev. Ko je bila dvorana namreč prazna, se niso vrnili na igrišče, kjer so jih čakali sodniki in tekmeci. Po 15 minutah čakanja je sodnik odpiskal konec srečanja.