Med pripravami v Ljubljani bodo slovenski košarkarji v dvorani Stožice odigrali dve pripravljalni tekmi: 2. avgusta z Grčijo in 8. avgusta s Hrvaško, vmes pa bodo skočili še na
Med pripravami v Ljubljani bodo slovenski košarkarji v dvorani Stožice odigrali dve pripravljalni tekmi: 2. avgusta z Grčijo in 8. avgusta s Hrvaško, vmes pa bodo skočili še na "povratno" srečanje v Atene. Foto: www.alesfevzer.com

Oba slovenska igralca iz Lige NBA – Luka Dončić in prvak Vlatko Čančar – sta bila oproščena prvega dela priprav na Štajerskem. Na seznamu igralcev, ki ga je selektor Aleksander Sekulić po prvi pripravljalni tekmi sicer že skrajšal, je tudi naturalizirani slovenski košarkar Mike Tobey, ki se bo po dogovoru soigralcem pridružil 7. avgusta, do takrat pa bo treniral doma v ZDA.

V Ljubljani tudi trener Mavsov

Poseben program je imel v minulih dneh tudi Luka Dončić. Po opažanjih in poročanju je poletje preživel delavno, v sodelovanju s kondicijskim trenerjem in na treningih pod koši. Kot zanimivost velja omeniti, da je v teh dneh v Ljubljani tudi njegov trener v Dallasu Jason Kidd, s katerim so se ljubitelji košarke v prestolnici z veseljem slikali in posnetke objavili na družbenih omrežjih.

Naslednja tekma – Grčija v Stožicah

V Ljubljani v ekipi ne bo več Mihe Lapornika, Blaža Mahkovica in Urbana Klavžarja. Ob Dončiću in Čančarju tako drugi del priprav začenjajo Jaka Blažič, Saša Ciani, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Aljaž Kunc, Jordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič in Žiga Samar.

Po selitvi ekipe v Ljubljano bo imela Slovenija naslednji tekmovalni preizkus 2. avgusta v Stožicah proti Grčiji. Skupno bodo Slovenci do začetka SP-ja 2023 v Aziji odigrali sedem prijateljskih tekem, zadnjo pred svojimi navijači 8. avgusta proti Hrvaški. Prva tekma na Okinavi čaka Slovence 26. avgusta proti Venezueli.