Jan Kosi se iz Novega mesta seli v Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO
Jan Kosi se iz Novega mesta seli v Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO

"Jan ima izkušnje z igranjem v regionalni ligi, zdaj bo lahko izkusil tudi igranje na evropski ravni. Verjamemo, da bo Jan pri nas napravil korak naprej v svoji karieri in nam obenem priskočil na pomoč pri ciljih, ki si jih bomo zastavili za novo tekmovalno sezono," je za spletno stran Cedevite Olimpije povedal športni direktor Sani Bečirović.

Trener Jurica Golemac, ki je s Kosijem že sodeloval pri Kopru Primorski, je ob prihodu prve okrepitve v tem poletju dejal: "Veseli smo, da se je Jan pridružil Cedeviti Olimpiji. Dobro se poznava, sodelovala sva že prej in pomagal nam bo pri doseganju ciljev v prihajajoči sezoni. Jan je še vedno mlad fant, ki lahko napreduje, je pa zelo dobro podkovan, tako fizično kot tudi taktično, in zagotovo nam bo pomagal v sezoni, ki je pred nami."

Kosi, ki je do zdaj igral za Elektro, Primorsko in Krko, je lani v regionalni ligi zaigral na 19 tekmah in v povprečju dosegal 7,4 točke in 4,3 skoke na tekmo. V državnem prvenstvu je nastopil na 19 tekmah in dosegal 7,1 točke, 4,7 skoka in 1,3 podaje na dvoboj.