Rok Stipčević ostaja v Novem mestu. Foto: FMP Meridian
Rok Stipčević ostaja v Novem mestu. Foto: FMP Meridian

Stipčević bo za Krko igral še tretjo sezono, Stavrov vstopa v svojo drugo sezono v dresu Krke. Stergar bo za novomeško ekipo igral že peto sezono, od leta 2016 pa dres Krke nosi Škedelj.

"Vesel sem, ker ostajam član resne košarkarske organizacije, ki je znana tudi po finančni stabilnosti. Novomeški košarkarski klub slovi po svoji profesionalnosti, kar v današnjih časih ni ravno pogost pojav. Vsi, ki imamo šport radi, bi želeli, da vsi klubi tako delujejo. Šport je po drugi strani zelo specifičen: ni pravila, ki bi veljal v športu, da je vedno „ena plus ena dva“. Prav tako ne velja pravilo, da če več treniraš, da tudi zmaguješ. V novi sezoni imamo več ciljev: da napredujemo iz tekme v tekmo, da v našem okolju spet nase opozori kak košarkar, da zberemo čim več zmag, da se borimo za vrh v vseh tekmovanjih, kjer igramo, da vrnemo občinstvo v dvorano in dihamo kot eden. Novo mesto si zasluži veliko," je za klubsko spletno stran povedal Stipčević.

"Rok Stipčević je tisti košarkar, od katerega se lahko vsi naši igralci obilo naučijo. Tako bo tudi v novi sezoni. Andrej Stavrov in Leon Stergar sta v pretekli sezoni pokazala talent in da lahko igrata na tej ravni, potrebujeta pa kontinuiteto. Ta sezona bo prava priložnost za njiju. V ekipi ostaja tudi Miha Škedelj, stabilni domači igralec," je povedal direktor kluba Jure Balažić.

Krko bo v novi sezoni vodil Gašper Okorn.