Vasilije Vučetić je v Sloveniji že igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Vasilije Vučetić je v Sloveniji že igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

"S prihodom Milana Milovanovića in Vasilija Vučetića smo uspešno sklenili sestavo ekipe za novo sezono. Milan in Vasilije sta kakovostna igralca, v Novo mesto pa prihajata motivirana, da pomagata ekipi in se tudi sama vnovič dokažeta na ABA-ligaški sceni. Verjamem, da bosta s svojim delom, igrami in odnosom pomagala pri izpolnitvi klubskih ciljev,“ je povedal športni direktor Jure Balažić.

V Novem mestu so imeli predtem že zapolnjene vse položaja, vrzel pa je bila le še na centru. 206 centimetrov visoki 28-letni Milovanović je zadnjo sezono preživel v poljski ligi, kjer je za Legio Varšavo v povprečju dajal 12,4 točke in 8,1 skoka. Igral je tudi na Slovaškem, v Romuniji in v Bolgariji, eno sezono pa je bil član Crvene zvezde.

208 centimetrov visoki Vučetić, ki je letos dopolnil 24 let, je pred devetimi leti prišel v Slovenijo, kjer se je do leta 2016 kalil v Ljubljani pri Olimpiji. Zatem se je preselil v Španijo k Bilbau, ki ga je dvakrat posodil. Nazadnje je bil član Penasa Huesce, s katerim je igral v drugi španski ligi in v povprečju vpisoval po 13 točk in 5,5 skoka na tekmo.