Jurica Golemac in Jaka Blažič bosta skušala osvojiti deveti superpokal za Olimpijo, ki je bila najboljša že v letih 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2013 in 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Jurica Golemac in Jaka Blažič bosta skušala osvojiti deveti superpokal za Olimpijo, ki je bila najboljša že v letih 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2013 in 2017. Foto: www.alesfevzer.com

Praznik slovenske košarke 17. septembra je zadnja leta tradicionalno namenjen uvodu v novo tekmovalno sezono. Tokratna tekmeca se lahko pohvalita z največ naslovi. Olimpija ima v vitrinah osem, Krka pa pet pokalov zmagovalcev. Med seboj sta se moštvi pomerili sedemkrat, nazadnje leta 2017 v Ljubljani, ko so se naslova veselili Ljubljančani. V medsebojnih obračunih so sicer s 4:3 uspešnejši Novomeščani, ki so zadnji naslov z zmago nad Heliosom leta 2016 osvojili v Podčetrtku.

Anzulović: Dobili smo priložnost za dobro tekmo
Krka je priložnost dobila zaradi kadrovskih težav pri Kopru Primorski. "Vsi smo veseli, ker se znova začenja tekmovalna sezona. Na tem mestu hvala Košarkarski zvezi Slovenije za povabilo in igranje v superpokalu. To je za nas velika čast. Dobili smo priložnost za dobro tekmo. Želja je, da pariramo močni Olimpiji," je dejal trener Krke Vladimir Anzulović.

Kapetan Luka Lapornik je dodal: "Malce nas je presenetila vest, da bomo igrali. A smo resnično veseli, da se sezona začenja. Obe ekipi sta prevetreni pred novo sezono. Je pa Olimpija favorit tekme, ki pa se začne z rezultatom 0:0. Na parketu pa je treba pokazati, kdo je boljši."

Krka bo v četrtek igrala na superpokalni tekmi zaradi kadrovskih težav pri Kopru Primorski. Foto: www.alesfevzer.com
Krka bo v četrtek igrala na superpokalni tekmi zaradi kadrovskih težav pri Kopru Primorski. Foto: www.alesfevzer.com

Golemac: Nismo še v optimalni formi
Olimpija je v zelo dobri formi na pripravljalnih tekmah. Dve zmagi nad Bayernom sta bili odmevni.

"Superpokal je začetek nove tekmovalne sezone. Zagotovo oboji nismo v optimalni formi. Seveda se bomo s Krko udarili za prvo lovoriko sezone in oboji bomo dali vse od sebe, da zmagamo. Krka ima dobro moštvo, sestavljeno iz mešanice izkušenih in nadarjenih košarkarjev. Igrali bomo, kot da je pred nami zadnja tekma sezone, nismo pa še v optimalni formi. Komaj čakamo, da se vse skupaj znova začne," je razlagal trener zmajev Jurica Golemac.

Kapetan Jaka Blažič že komaj čaka, da se začne zares: "Pred nami je prva uradna tekma po dolgem času in veseli smo, da se sezona znova začenja. Verjamem, da enako velja tudi za naše tekmece. Čaka nas zanimiva tekma. Naša naloga je, da analiziramo igro košarkarjev Krke in se dobro pripravimo na obračun."

Vstopnic ne bo v prodaji
Gostitelj superpokalnega dvoboja je klub, ki si je priigral mesto v prvoligaški druščini. V prihajajoči tekmovalni sezoni je to kranjski ECE Triglav, ki se med najboljše slovenske košarkarske ekipe vrača po sezoni 2006/07. Zaradi omejitve zbiranja števila ljudi na javnih prireditvah in prostorskih zmožnostih dvorane v Kranju, vstopnice za tekmo ne bodo v prodaji. Uvodno dejanje nove košarkarske sezone si bo namreč lahko ogledalo le nekaj od organizatorjev povabljenih gostov.