Lance Christopher Harris je bil s 16 točkami najučinkovitejši igralec tekme v Bonifiki. Foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli
Lance Christopher Harris je bil s 16 točkami najučinkovitejši igralec tekme v Bonifiki. Foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Najboljša ekipa rednega dela, ki je v njem utrpela le dva poraza, je od začetka tekme nadzorovala rezultat. Gostje so s prostim metom povedli le z 1:0, gostitelji so odgovorili s trojko, nato pa vodili do konca tekme.

V prvi četrtini so vodili že za deset točk, v drugi za enajst, gostje so se nekajkrat približali na točko zaostanka, toda na koncu v drugi polovici tretje četrtine so Primorci strnili vrste v obrambi in s hitrimi ter uigranimi akcijami povedli s +18 (58:40).

Marijan Čakarun je v odločilnih trenutkih prispeval pomembne točke. Foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli
Marijan Čakarun je v odločilnih trenutkih prispeval pomembne točke. Foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

V zadnji četrtini je gostom uspelo zaostanek stopiti na -6 (63:57), a manjšo strelsko krizo Primorcev je zaustavil Marijan Čakarun, ki je s trojko povišal prednost na devet točk, to pa je bil tudi zadnji žebelj v krsto nasprotnika. Namreč, po tej trojki se je začela razlika le še večati, ustavila se je pri +19 (78:59).

Čakarun je bil s 15 točkami drugi najučinkovitejši igralec svoje ekipe, točko več je dosegel Lance Christopher Harris, točko manj pa Marko Jagodić-Kuridža. Slednji je pod košem pobral deset žog, Čakarun pa devet.

Golemac: Končni rezultat ne pove realnega stanja na parketu
"Tekmo smo v obrambi odigrali zelo dobro in domače igrišče ohranili nedotaknjeno. To je v končnicah zelo pomembno. Končni rezultat ne pove realnega stanja na parketu. Tekma nikakor ni bila lahka. Na začetku tretje četrtine smo potek dvoboja uspeli prelomiti, a nato v igri doživeli manjši padec. Z dobro obrambo in skokom smo tekmece kljub temu uspeli umiriti ter zasluženo zmagali. Zahvaliti se moram navijačem, ki so bili fantastični kot vedno," je bil zadovoljen trener Jurica Golemac.

Trener Borca Jovica Arsić je dodal: "Čestitke Sixt Primorski za zasluženo zmago. Gostitelji so tekmo od prve minute igrali z več energije. Mi smo v prvih 15, 20 minutah igrali dobro košarko, kar pa seveda ni dovolj za uspeh. Naša najslabša segmenta v igri sta bila skok v obrambi in obramba pod obročem. Kar je, je, ta poraz za nas ne pomeni konec sveta. Potrudili se bomo, da drugo polfinalno tekmo v Čačku odigramo bolje in zmagamo."

Povratna tekma bo v nedeljo v Čačku, morebitna tretja tekma pa naslednjo sredo prav tako v Bonifiki.

Liga ABA 2, polfinale, prvi tekmi:
SIXT PRIMORSKA - BORAC
78:59 (19:12, 15:17, 25:12, 19:18)
Harris 16, Čakarun 15, Jagodić-Kuridža 14 in 10 skokov, Šiško 11, Marinković in Vončina po 8, Hodžić 4, Ferme 2.; Majstorović 13., R. Đoković 12, I. Đoković in Gavrilović po 10.

SPARS SARAJEVO – MZT SKOPJE
70:71 (19:9, 23:18, 14:26, 14:18)

Drugi tekmi, nedelja ob 21.00:
BORAC – SIXT PRIMORSKA
MZT SKOPJE – SPARS SARAJEVO

Morebitni tretji tekmi bosta v četrtek, 28. marca. Finale se igra na tri zmage. Prvak se bo uvrstil v Ligo ABA, podprvak pa bo s predzadnjim iz Lige ABA odigral dodatne kvalifikacije.