Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Ne morem reči, da je uspešna sezona. Že vso kariero igram za naslove. Preboj v konferenčni finale, to me ne zadovolji. Tam sem bil že velikokrat in ni prav nič zabavno, da ne moreš postati del velikega finala. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v prihodnje ... Ne vem, ne vem. Veliko moram razmisliti, če sem odkrit. Še veliko moram razmisliti osebno, kako nadaljevati s košarko ... Še veliko moramo razmisliti," so bile sklepne besede LeBrona Jamesa na novinarski konferenci po izpadu v finalu Zahoda, kjer je njegove LA Lakerse s 4:0 v zmagah pometel Denver.

Sorodna novica LeBron prejel še zgodovinsko krono: postal je strelski kralj Lige NBA

Najboljši strelec v zgodovini pred odločitvijo

Že predtem je LeBron James enake misli razkril v prvem televizijskem intervjuju za ESPN, kjer je postavil vprašanje, ali bo prihodnjo sezono še vedno Jezernik. Z Los Angeles Lakersi veže Jamesa še dvoletna pogodba, pri čemer je druga sezona njegova izbira, ali jo izpolni.

Sorodna novica Denver pometel z Lakersi za svoj prvi finale

Z besedami je 38-letnik iz Akrona v Ohiu hitro zasenčil metlo in izjemno predstavo Nikole Jokića ter celotne ekipe Zlatih zrn, ki je Denverju priigrala sploh prvi veliki finale v klubski zgodovini.

Vsi prisotni novinarji in analitiki so se hitro vprašali, ali bi se najboljši strelec v zgodovini Lige NBA res poslovil po neslavno prejeti metli?

Upokojitev in čez leto dni vrnitev v sinovi ekipi?

Bronny James je 18-letni najstarejši sin LeBrona. 191 cm visoki branilec bo v prihodnji sezoni igral v študentski ligi za USC Trojans. Februarja ga je ESPN v namišljenem naboru uvrstil na 10. mesto in dvignil obilo prahu. Če se bo njegov oče res upokojil, se pričakuje še dodatni dvig sina na
Bronny James je 18-letni najstarejši sin LeBrona. 191 cm visoki branilec bo v prihodnji sezoni igral v študentski ligi za USC Trojans. Februarja ga je ESPN v namišljenem naboru uvrstil na 10. mesto in dvignil obilo prahu. Če se bo njegov oče res upokojil, se pričakuje še dodatni dvig sina na "draftu 2024". Foto: Reuters Foto: AP

Takoj ob koncu novinarske konference je Bleacher Report na podlagi virov iz okolice legendarnega košarkarja tudi nakazal morebitni scenarij. Že skozi vso sezono je namreč LeBron James govoril o veliki osebni želji, da bi zaigral skupaj s svojim najstarejšim sinom Bronnyjem.

Čez lužo se je hitro izkristaliziral morebitni scenarij, če LeBron James drugo sezono res ne bo več Jezernik. Uraden odhod v športno upokojitev in leto predaha za nabiranje novih moči, hkrati pa spremljanje sina Bronnyja na Univerzi South California. Junija 2024 bo Bronny James šel na nabor Lige NBA, kjer se mu napoveduje izbor med prvimi desetimi talenti.

Kdor bo izbral Bronnyja, bo nato imel izredno priložnost, da podpiše še očeta LeBrona in mu izpolni njegovo veliko željo. Ker je sezona 2024/25 v pogodbi z LA Lakersi igralčeva izbira, bi se lahko James čez dobro leto neovirano vrnil na parket, četudi se zdaj odloči za športno upokojitev.

Denver čez Lakerse v finale Lige NBA