25-letni Jalen Brunson je odigral najboljšo sezono v karieri. V končnici se je Dallas uvrstil v finale Zahoda, kjer pa je bil s 4:1 v zmagah boljši Golden State. Foto: Reuters
25-letni Jalen Brunson je odigral najboljšo sezono v karieri. V končnici se je Dallas uvrstil v finale Zahoda, kjer pa je bil s 4:1 v zmagah boljši Golden State. Foto: Reuters

Knicksi, ki v letošnji sezoni niso igrali v končnici Lige NBA, so Brunsonu ponudili štiriletno pogodbo, v žep bo pospravil 104 milijone ameriških dolarjev. 25-letnik je v pretekli sezoni v povprečju dosegal 16,3 točke in 4,8 podaje. Odpovedal je sestanek z lastnikom Mavericksov Markom Cubanom, ki je bil načrtovan za četrtek zvečer po ameriškem času.

Če Rick pomočnik trenerja pri Knicksih
Oče Rick Brunson, ki je v Ligi NBA igral med letoma 1997 in 2006, je postal pomočnik trenerja v New Yorku. Glavni trener Knicksov ostaja Tom Thibodeau.

New York v zadnjih devetih sezonah ni dobil niti ene serije v končnici. Lani je v prvem krogu izpadel proti Atlanti z 1:4 v zmagah. Predsednik Leon Rose je tik pred letošnjim naborom opravil nekatere menjave igralcev in sprostil precej denarja, ki ga bo lahko porabil za Brunsona.

McGee iz Phoenixa v Dallas
JaVale McGee je podpisal triletno pogodbo z Dallasom, skupaj bo prejel 20,1 milijona ameriških dolarjev. To je že druga okrepitev Mavericksov pod obročem, iz Houstona je prišel Christian Wood.

34-letni center je v pretekli sezoni odlično igral za Phoenix, ki je bil z naskokom najboljša ekipa rednega dela sezone, nato pa je v polfinalu Zahoda izpadel prav proti Dallasu po sedmih tekmah.

To bo že 15. sezona v Ligi NBA za McGeeja, ki je osvojil dva naslova z Golden Statom (2017 in 2018) in enega z LA Lakersi (2020).

Kevin Durant je točno pred tremi leti podpisal pogodbo z Brooklynom. Foto: AP
Kevin Durant je točno pred tremi leti podpisal pogodbo z Brooklynom. Foto: AP

Phoenix in Miami že pokazala interes za Duranta
Zvezdnik Brooklyna Kevin Durant je vodstvu kluba sporočil, da bi rad zapustil moštvo v poletnem prestopnem roku. Generalni menedžer Sean Marks se bo z Durantovim agentom Richem Kleimanom pogovoril o možnostih za menjavo. Phoenix in Miami sta že izrazila interes za MVP-ja finala v letih 2017 in 2018, ko je osvojil naslov z Golden Statom.

33-letni Durant je bil že štirikrat najboljši strelec rednega dela Lige NBA. V pretekli sezoni je odigral 55 tekem in v povprečju dosegal 29,9 točke, 7,4 skoka in 6,4 podaje na tekmo. Zelo je bil razočaran, ko so Netsi v uvodnem krogu izpadli proti Bostonu z 0:4 v zmagah.