Jalen Brunson se je v tej sezoni izstrelil med zvezdnike Lige NBA. Foto: Reuters
Jalen Brunson se je v tej sezoni izstrelil med zvezdnike Lige NBA. Foto: Reuters

Brunson je bil na poti do finala Zahodne konference poleg Luke Dončića eden ključnih košarkarjev Dallasa. Že kmalu po začetku sezone je bilo jasno, da je Dallas lani naredil napako, ker z njim ni podaljšal pogodbe. Napaka, ki bo Maverickse drago stala.

Riddle: Opinion Poll - Jalen Brunson

Brunson je po koncu te sezone postal prost igralec in ima veliko snubcev. Največkrat se omenja New York, kjer je predsednik košarkarskih operacij njegov nekdanji agent Leon Rose, pomočnik trenerja pa je postal njegov oče Rick.

Cena gotovo ne bo nizka
Govoric je veliko, glavni pa sta, "da je podaljšanje pogodbe storjena stvar" in "da New York pripravlja teren za Brunsonov prihod". Nekaj je jasno. Potrebno bo na široko odpreti mošnjiček. Vedno glasnejše so govorice o maksimalni pogodbi. Omenja jo tudi vedno dobro obveščeni novinar ES<PN-a Adrian Wojnarowski.

Sorodna novica Pogajanja o prihodnosti Irvinga v slepi ulici

Mavsi že pripeljali Wooda
Dallas mu lahko ponudi največ. Maksimalna petletna pogodba bi 25-letnemu branilcu navrgla 175 milijonov dolarjev, kar bi Dallas potisnilo še globlje v luksuzni davek. S tem bi lastnik Mark Cuban potrdil najvišje ambicije kluba in spotoma še zadovoljil Dončića, ki bi imel ob sebi dobre pomočnike za napad na naslov. Mavericksi so potegnili potezo še pred začetkom prestopnega roka. V ekipo so pripeljali centra Christiana Wooda, ki je imel v prejšnji sezoni pri Houstonu v povprečju dvojni dvojček.

New York lahko ponudi 130 milijonov
Kaj lahko Brunsonu največ ponudi New York? 130 milijonov za štiri leta. Brunson je v prejšnji sezoni imel povprečje 16,3 točke ob 50-odstotnem metu iz igre in 37,3 odstotka za tri točke. V končnici je njegovo povprečje naraslo na 21,6 točke.

Je Brunson vreden maksimalne pogodbe? Odgovor bomo dobili verjetno kmalu po začetku prestopnega roka, ki se bo začel 30. junija.