Kot poroča ESPN-nov novinar Tim MacMahon Luka ni treniral in ne bo odpotoval z ekipo v San Francisco, kjer Mavse čaka obračun z aktualnim prvakom Golden Statom, ni pa še izgubljen za celotno miniturnejo gostovanj. Kot je dodal, naj poškodba po njegovih informacijah ne bi bila hujša. Koliko časa bo Ljubljančan počival, za zdaj še ni znano.

Dončića sta v prodoru v raketi pričakala Brandon Ingram in Jonas Valančiunas. Prvi je blokiral met, v drugega pa se je Slovenec zaletel in nerodno padel na desno roko in nogo. Takoj se je prijel za stopalo in kmalu je bilo jasno, da gre za poškodbo pete.

Sorodna novica Dallas odbil zaključni nalet Pelikanov po poškodbi Dončića

Slovenski zvezdnik je stisnil zobe in skušal nadaljevati, a so bile bolečine prehude. Po enem izmed napadov je namignil trenerju Jasonu KIddu, da potrebuje menjavo. Izpustil je preostanek tekme. Ob njegovem odhodu iz igre je bil izid 81:55, na koncu so Mavericksi komaj zmagali s 111:106.

Za 31 točk je potreboval 22:54 minute, kar je najmanj časa za tekmo s 30 točkami v njegovi karieri.

"Videli bomo, kako se bo počutil jutri. Takrat vam bom lahko povedal več," je na vprašanje o Dončićevi poškodbi odgovoril Kidd. Prejšnji teden je Dončić zaradi poškodbe levega gležnja izpustil eno tekmo.

Tokrat gre za drugo nogo. V zdravniški službi Dallasa upajo, da gre le za udarec in da niso poškodovane vezi oziroma da ni kakega manjšega zloma. Sreča v nesreči je, da je noga zdrsnila po parketu, saj bi bile v nasprotnem primeru posledice še hujše.

Dallas v prihodnjem tednu čaka niz petih gostovanj pri zahodnih tekmecih, ki se vsi borijo za končnico.

Foto: AP
Foto: AP