Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta po upokojitvi Dirka Nowitzkega znanilca novega obdobja Dallasa. Foto: Reuters
Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta po upokojitvi Dirka Nowitzkega znanilca novega obdobja Dallasa. Foto: Reuters

221 centimetrov visoki Latvijec, ki je januarja prišel iz New York Knicksov, je v težko pričakovani prvi tekmi v dresu Mavericksov dosegel 18 točk (met 7/18) in 7 skokov v 19 minutah. Dallas je na gostovanju v Detroitu sicer izgubil s 124:117, potem ko je ob polčasu vodil za 9.

Dončić je imel v 28 minutah met iz igre 7/18. Njegov učinek bi lahko bil še višji, če bi bil natančnejši pri metu za tri točke (2/8) in s črte prostih metov (5/10). So pa v Dallasu lahko zadovoljni z delovanjem naveze Dončić-Porzingis, ki je že na prvi tekmi pokazala, česa je sposobna.

"Malo čudno je bilo vse skupaj, nisem igral šest, sedem mesecev. Toda počutim se odlično. Sezona se uradno še ni začela, prvič sva s Porzingisom igrala skupaj in mislim, da je bilo super," je za spletno stran svojega kluba povedal Dončić.

"Toda nisem mogel normalno metati. Vedno sem vrgel, ko ne bi smel. Na tem moram delati, zagotovo. Zgrešil sem tri, štiri polaganja, proste mete, odprte trojke. Gotovo bom izboljšal svojo igro. Prva tekma po dolgem premoru je bila. Moramo le nadaljevati z delom naslednja dva tedna," je dodal Dončić.

O slovenskem zvezdniku je spregovoril tudi Porzingis: "Z njim je enostavno igrati, super enostavno. Zelo dobro spremlja ekipo, obenem pa veliko pozornosti naveže nase in imamo drugi lažje delo. Zelo sem navdušen nad tem sodelovanjem in mislim, da lahko najino igro dvigneva še na višjo raven."

Pri Dallasu je priložnost za igro dobilo kar 17 od 18 košarkarjev. Edini, ki ni stopil na parket, je bil Courtney Lee. Poleg Dončića in Porzingisa sta bila dvomestna še Tim Hardaway jr. (17) in Jalen Brunson (11). Pri Detroitu je bil z 19 točkami najučinkovitejši Luke Kennard.

Tako kot Dallas je drugo pripravljalno tekmo v 24 urah odigral tudi Miami, ki je s 108:94 premagal Charlotte. Goran Dragić ni igral, kot razlog pa je vpisana poškodba kolena. A skrbi so najbrž odveč, saj so se pri Miamiju odločili, da skušajo Dragića pred novo sezono ohraniti svežega, kar se le da.

V zmagi New Orleansa nad Chicagom (127:125) je z 29 točkami navdušil prvi izbor nabora Zion Williamson, ki je iz igre zgrešil le en met (12/13).

Sezona v Ligi NBA se bo začela 22. oktobra.