LeBron James in Luka Dončić sta se v letošnji sezoni pomerila že štirikrat. Lakersi so dobili tri tekme, zadnjo prejšnji petek v American Airlines Centru. Foto: Reuters
LeBron James in Luka Dončić sta se v letošnji sezoni pomerila že štirikrat. Lakersi so dobili tri tekme, zadnjo prejšnji petek v American Airlines Centru. Foto: Reuters

Ob prvih izidih 2. januarja je 20-letni Ljubljančan dobil največ glasov navijačev (1.073.957), ob drugih delnih izidih 9. januarja pa je gledal v hrbet le Jamesu (3.359.871). Pred tednom dni je imel Dončić ob svojem imenu zapisanih 3.277.870 glasov.

V tretjem tednu je zdaj pri 4.598.323 glasovih. V lanski sezoni je v celotnem glasovanju prejel 4.242.980 glasov in zasedel skupno drugo mesto. Igralci, trenerji in novinarji, specializirani za Ligo NBA, pa mu kljub temu niso namenili mesta na tekmi zvezd v Charlottu.

Antetokounmpo zbral 124.216 glasov manj od Dončića
Med vsemi igralci je na vrhu lestvice glasov James, ki je prejel 4.747.887 glasov, za Dončićem pa je na tretjem mestu Giannis Antetokounmpo (4.474.107). Grk je lani osvojil naziv najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela, Milwaukee pa tudi vodi v celotni ligi s 36 zmagami in le šestimi porazi. Na Vzhodu sta poleg grškega košarkarja največ glasov prejela Pascal Siakam (Toronto) in Joel Embiid (Philadelphia), ki pa za Antetokounmpom zaostajata za več kot dva milijona glasov.

Med branilci na Zahodu Ljubljančan še naprej zaseda prvo mesto. Za njim sta najboljši strelec lige James Harden (2.934.614) in motor igre Portlanda Damian Lillard (984.140).

Glasovanje bo potekalo do ponedeljka
Glasovanje za tekmo zvezd se bo končalo 20. januarja, navijači pa bodo s svojimi glasovi izbrali kapetana moštev Vzhoda in Zahoda ter prispevali 50 odstotkov pri izbiri začetnih peterk v obeh konferencah za tekmo All Star. Preostale glasove bodo prispevali košarkarji iz Lige NBA in novinarji.

Kapetana in prve peterke bodo razkrili v noči s 23. na 24. januar na televizijski postaji TNT, teden dni zatem pa še rezerviste, ki jih bodo izbrali trenerji lige.