Dallas je dobil obe pripravljalni tekmi z Milwaukeejem, ki standardno velja za prvega favorita na Vzhodu. Foto: AP
Dallas je dobil obe pripravljalni tekmi z Milwaukeejem, ki standardno velja za prvega favorita na Vzhodu. Foto: AP

Ob polčasu druge medsebojne pripravljalne tekme na prihajajočo novo sezono Lige NBA je Milwaukee vodil za 10 točk (69:59), a se je v tretji četrtini Luka Dončić odpravil na strelski pohod in s 15 točkami v tem delu igre popeljal Dallas v vodstvo s 95:93, pri čemer mu je vztrajno pomagal Josh Richardson s skupno 23 točkami v 30 minutah igre.

Udarni kvartet poskrbel za preobrat
Celotno tretjo četrtino so Teksašani odigrali z udarnim kvartetom Dončić, Richardson, Tim Hardaway jr. (17 točk) in Dorian-Finney Smith, menjal se je le peti člen postave. Mavsi so delo dokončali v zadnjem delu igre, ki so ga dobili s 33:19, pri čemer pa je omenjena četverica počivala, ne nazadnje je kar peterica rezervistov presegla mejo 10 točk. Na obeh tekmah z Bucksi so rezervisti Mavsov nasprotnike nadigrali s 112:93, kar je znak nove večje strelske globine po medsezonskih okrepitvah v Dallasu.

V ritmu slabe točke na minuto
V natanko 30 minutah igre je Dončić prispeval 27 točk ob metu iz igre 9/20, za tri točke 3/8, 8 skokov in 4 podaje, izgubil pa je 3 žoge, predvsem pa je bil Dallas z njim in Richardsonom na parketu za 18 točk boljši od Jelenov, pri katerih je bil kot običajno najbolj razpoložen najboljši igralec zadnjih dveh rednih delov sezon Grk Giannis Antetokounmpo (24 točk in 14 skokov v 28 minutah).

S smehom odgovoril na čivke o manku mišic
Po tekmi je bil Dončić razumljivo v ospredju, pri čemer je bila glavna tema njegov videz, zlasti večinsko mnenje na družbenih omrežjih, zlasti Twitterju, da je videti 21-letni Ljubljančan malce bolj zaobljen kot mišičast.

"Mislim, da lahko ljudje na Twitterju govorijo, kar hočejo. Ampak je res, da nisem v najboljši formi, v katero pa bom še zagotovo prišel. Pa saj veste, da nikoli nisem bil mišičast fant, kaj naj rečem?" je v smehu na zbadljive čivke o njegovi domnevni preveliki teži in s tem primanjkljaju pri fizični pripravljenosti pred sezono 2020/21 odgovoril Dončić.

Še ena pripravljalna tekma, nato božični štart
Dallas pred božičnim štartom čaka še ena pripravljalna tekma ‒ v četrtek doma proti Minnesoti, nato pa bodo sledili zadnji dnevi treningov, preden v sredo, 23. decembra, odprejo sezono s tekmo pri Phoenixu, čemur bo sledil božična tekma s prvakom LA Lakers.

Miami izgubil brez Dragića in Butlerja
Prvo pripravljalno tekmo je odigral tudi Miami. Finalisti pandemske sezone so doma z New Orleansom izgubil z 92:114. Goran Dragić po odločitvi trenerja Erika Spoelstre ni igral, tako kot še nekateri drugi najpomembnejši členi floridske ekipe, kot je denimo Jimmy Butler.

Pelikani so to izkoristili in zanesljivo zmagali, najučinkovitejši igralec pa je bil lanska prva izbira na NBA-naboru Zion Williamson, ki je dosegel 26 točk in pobral 11 žog pod obema obročema, medtem ko je Brandon Ingram dosegel 24 točk. Pri Vročici sta bila strelsko najbolj razpoložena Tyler Herro s 17 in Duncan Robinson s 14 točkami.