Irving in Dončić sta v tej seriji nosila Dallas, tokrat pa strelsko nista imela najboljšega večera. Foto: Reuters
Irving in Dončić sta v tej seriji nosila Dallas, tokrat pa strelsko nista imela najboljšega večera. Foto: Reuters

Minnesota je dobila četrto tekmo s 105:100 in tako ostaja v igri. Tokrat je bil odločilen met iz igre, v tej prvini je imel Dallas kar 11 odstotnih točk slabši izplen (53 % – 42 %). Razočarali so predvsem trije (strelski) nosilci igre: Luka Dončić (28 točk), Kyrie Irving (16) in P. J. Washington (10) so skupaj sicer dosegli 54 točk, vsi preostali Mavsi 46, a so za to porabili veliko žog z relativno skromnim deležem meta (16/52, 31-odstotno).

Za primerjavo − vsi preostali košarkarji Dallasa so metali 62-odstotno (18/29).

Sorodna novica Volkovi za podaljšanje serije izkoristili slab strelski večer Dallasa

Seveda, tekme odločajo najboljši igralci. Dončić in Irving sta se v tej sezoni (sploh pa v tej seriji) izkazala, saj sta nemalokrat napeto in izenačeno tekmo s svojimi potezami pripeljala do zmage, a tokrat jima (vsaj v strelski) prvini ni šlo.

Osredotočiti se na naslednjo tekmo
Dončić je − kot skoraj vedno ob porazu − odgovornost prevzel na svoja ramena: "Seveda sem kriv. Enostavno nisem imel dovolj energije. Ampak to je bila le ena tekma, cilj je priti do štirih zmag, kar opozarjam že dolgo časa. Zdaj moramo zbrati energijo in se osredotočiti na naslednjo tekmo." Ta bo v noči na petek, ko se serija vrača v Minneapolis. Slovenski reprezentant je v zadnji četrtini metal 1/5. Dodal je še, da mu je žal, da je razočaral Kyrieja Irvinga.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>. Foto: Sofascore
Grafiko zagotavlja sofascore.com. Foto: Sofascore

Irving: Šport je ravno zato zanimiv
S tem je namreč konec njegove izjemne statistike. Kadar koli so imele namreč Irvingove ekipe priložnost končati serijo, so vedno zmagale (v vseh 14 primerih). Ko je na srečanju z novinarji slišal Dončićeve besede, se je odzval: "Nisem presenečen, da je to rekel. To kaže, kako veliko mu pomeni ekipa, da želi zmagovati in voditi ekipo. Ampak odgovoren sem tudi jaz, sva vodji te ekipe in prav je, da oba prevzameva odgovornost. Nisva igrala z dovolj energije, priigrala sva si sicer kar nekaj priložnosti za lahke koše, a enostavno tokrat ni šlo. Ni konec sveta, še imamo priložnosti. To je del vrhunskega športa, ravno zato je zanimiv."

Vrnitev Kleberja
Ljubljančan je sicer odigral zelo dobro tekmo, saj je šestič v tej končnici dosegel trojni dvojček (29 točk, 15 skokov, 10 podaj in ukradena žoga). Precej se je poznala odsotnost mladega Derecka Livelyja, ki pod obročema igra res dobro. Prvi center Daniel Gafford je imel precej dobro tekmo (12 točk, met iz igre 6/6, 8 skokov, 3 blokade, podaja in ukradena žoga). Po daljšem času je zaigral Maxi Kleber, a jasno je, da je igra z Livelyjem precej drugačna. Kleber je bil omejen na 13 minut.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>. Foto: Sofascore
Grafiko zagotavlja sofascore.com. Foto: Sofascore

Edwards se je želel izogniti metli
Minnesota se je spet zanašala samo na osmerico košarkarjev. Anthony Edwards je imel najboljšo tekmo v seriji, le podaja ga je ločila od trojnega dvojčka (29 točk, 10 skokov in 9 podaj). "Pred nami je še veliko dela, najprej smo hoteli podaljšati serijo. Nikoli v življenju še nisem izgubil serije z 0:4, to bi me zelo prizadelo, zato sem bil dodatno motiviran. Enostavno si nisem želel poslušati zbadljivk," je bil zadovoljen Edwards, ki se je tokrat izkazal ob koncu tekme, ko je na prejšnjih tekmah izginil. "Bil sem bolj agresiven, nisem odšel na rob igrišča, soigralci so mi zaupali, podali so mi žogo. To je bilo to," je še dodal.

Prebudil se je tudi Towns
Zelo pomembno vlogo je odigral tudi center Karl Anthony Towns, ki mu v tej seriji res ni šlo. Na prvih treh tekmah je iz igre metal 27,8-odstotno, za tri točke pa 13,6-odstotno. Marsikdo se je spomnil na njegove besede, da je najboljši strelec med najvišjimi košarkarji. Tokrat mu je šlo precej bolje, saj je iz igre metal 69-odstotno (9/13), za tri točke pa je bil kar 80-odstoten (4/5).

Dallasu manjkalo prave energije, Dončić se je posul s pepelom