Takole je Dončić podal za trojko Danteja Exuma. Foto: Reuters
Takole je Dončić podal za trojko Danteja Exuma. Foto: Reuters
Dončić odlično predstavo proti Lakersom kronal z izjemno podajo

Eden izmed junakov večera je bil Dante Exum, ki je Lakerse presenetil z mirno roko ob metu za tri točke. Pred tekmo je v letošnji sezoni zadel osem trojk iz 28 poskusov, v Teksasu je tokrat zadel kar sedem od devetih poskusov, pri šestih se je s podajo izkazal prav Dončić, vključno s štirimi v zadnji četrtini.

Za najlepšo potezo je slovenski as poskrbel v uvodnih minutah zadnje četrtine, ko je oddirjal proti raketi, se ustavil, nato pa z levico hladnokrvno podal izza domačega centra Jaxsona Hayesa povsem prostemu Exumu, ki je bil natančen z razdalje za vodstvo s 102:101.

"Te podaje nisem pričakoval, sem pa bil zelo vesel, da sem zadel. To samo dokazuje, da mi Luka zaupa. Da se zaveda, da bom zadel, če mi poda," je po tekmi dejal Exum, ki je večer končal s 26 točkami, potem ko je iz igre metal 8/10.

Dončić, ki je priznal, da je bil zelo utrujen zaradi dveh zaporednih tekem v dveh večerih, je obračun v Dallasu končal s 33 točkami (met iz igre 12/28, met za tri 3/10, prosti meti 6/6), šestimi skoki in kar 17 podajami. Bil je najboljši strelec svoje ekipe, 32 točk je prispeval Tim Hardaway.

Dončić je sicer na osmi zaporedni tekmi presegel mejo 30 točk, tretjič zapored je na parketu odigral vsaj 40 minut. Takšne minutaže ni imel vse od končnice leta 2021.

"Vsakič ko igraš proti takšnemu fantu, kot je Luka, ki je tako nadarjen, je težko. Ne le, da zelo dobro podaja, tudi redno zadeva," je po tekmi priznal Austin Reaves, košarkar Lakersov, in priznal, da jih je na tekmi presenetil predvsem Exum. "Vedeli smo, da letos ni dobro metal za tri, danes pa je zadel sedem trojk. Lahko se mu samo priklonimo in gremo naprej."

Dallas je tako zmagal še četrtič zapored, naslednjo tekmo bo odigral v noči na petek, ko bo v svoji dvorani gostil Minnesoto.

Green tretjič izključen v letošnji sezoni
Dončić je poskrbel za navdušenje, Draymond Green pa za zgražanje večera. Košarkar Golden Stata je bil namreč na tekmi s Phoenixom izključen, potem ko je v uvodnih minutah tretje četrtine zamahnil z desno roko in udaril Jusufa Nurkića v glavo. Poteza, vredna vsega obsojanja. To je bila za Greena že tretja izključitev v letošnji sezoni, zdaj mu grozi nekaj tekem prepovedi igranja. "Draymonda potrebujemo, tega se zaveda. Pogovorili smo se z njim. Najti mora način, da na parketu ohrani mirno kri in stoji ob strani svojim soigralcem," je po tekmi, ki so jo s 119:116 dobili Sunsi, dejal trener Golden Stata Steve Kerr.