Goran Dragić bo tudi v naslednji sezoni organizator igre Miamija. : Reuters
Goran Dragić bo tudi v naslednji sezoni organizator igre Miamija. : Reuters
Goran Dragić podaljšal zvestobo Miamiju

18 milijonov je zagotovljenih za prvo leto, preostanek bo lahko slovenski organizator igre dobil naslednjo sezono, a je izbira v rokah kluba. To je pričakovan razplet, saj želi Vročica naslednje leto ohraniti dovolj plačnega proračuna, da bi na Florido privabila novega zvezdnika. Najbolj se omenja Giannis Antetokounmpo. Poleg Dragića je podobno pogodbo podpisal Meyers Leonard. Za dve leti bo dobil 20 milijonov, a si je tudi tukaj klub zagotovil, da je drugo leto opcijsko. Interes za podpis pogodbe med Dragićem in Miamijem je bil obojestranski, zato ne preseneča, da je Gogi obljubil novo zvestobo – takoj, ko je bilo to mogoče.

To se je zgodilo minuto po 18. uri po ameriškem času oziroma minuto po polnoči po slovenskem času. Miami je vse skupaj nakazal tudi s plakati. V Ljubljani ga je pričakal velik plakat pred OŠ Valentina Vodnika v Zgornji Šiški ter pred nekdanjo dvorano košarkarskega kluba Ilirije v Šiški, in sicer z napisom: "Tvoja druga družina je vedno s teboj".

Dragić in Butler bosta naslednjo sezono, ki se začenja 22. decembra, znova soigralca. Foto: EPA
Dragić in Butler bosta naslednjo sezono, ki se začenja 22. decembra, znova soigralca. Foto: EPA

Butler "grozil" že prejšnji teden
"Lepo se bo znova obleči v dres Miamija. Zjutraj sem se zbudil in videl vse te plakate okoli svoje hiše. To je bilo res lepo presenečenje in komaj čakam, da se vrnem na delo," je v posnetku na Twitterju dejal 34-letnik.

Dragić je povedal, da ga je prejšnji teden klical soigralec Jimmy Butler in mu v šali zagrozil, da se obeta fizično nasilje, če se ne vrne v Miami. "Jimmy je močan fant, ne bi rad, da se požene za mano" je povedal Dragić.

34-letni Ljubljančan je odigral 12 sezon v Ligi NBA in pet v dresu Miamija. Minula sezona, ki se je zaradi pandemije prekinila, nadaljevala poleti in zavlekla globoko v jesen, je bila njegova najboljša v karieri.

V rednem delu sezone je v povprečju dosegal 16,2 točke, 3,2 skoka in 5,1 podaje na tekmo. V končnici je njegovo povprečje znašalo 19,1 točke, 4,1 skoka in 4,4 podaje.

Moštvo s Floride je zapustil Derrick Jones Jr., ki je odšel k Portlandu (dve leti, 19 milijonov dolarjev).

Dragić ostaja v Miamiju: "Komaj čakam, da se vrnem na delo"

Po prihodu Butlerja so se apetiti povečali
Izkušeni trener Erik Spoelstra ima na voljo odlično ekipo. Po prihodu zvezdnika Jimmyja Butlerja je Miami postal resen kandidat za naslov. Bam Adebayo, Duncan Robinson, Tyler Herro in Kendrick Nunn so odigrali izjemno sezono. V končnici je Miami izločil Indiano s 4:0, najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee s 4:1 v zmagah in nato še Boston v finalu Vzhoda s 4:2 v zmagah. Nasploh se je ekipa Miamija izvrstno ujela, kar je še posebej prišlo do izraza v mehurčku v Orlandu, kjer so preživeli kar 92 dni.

V finalni seriji proti Lakersom na parketu le 34 minut
V finalu si je MVP evropskega prvenstva 2017 poškodoval stopalo, in sicer že na prvi tekmi proti LA Lakersom, ko je bil na parketu le 15 minut. Nato je štiri tekme počival, na šesti tekmi pa je v 19 minutah prispeval 6 točk. Jezerniki so dobili finalno serijo s 4:2 v zmagah in osvojili 17. naslov v zgodovini kluba. Miami ostaja pri treh (2006, 2012 in 2013), ima pa ekipo, ki bi lahko kmalu postavila novo lovoriko Larryja O'Briena v vitrino.

Miami drugi dom Dragićevih
Gogi je v preteklosti večkrat poudaril, da se v Miamiju počuti domače in si je tam z družino ustvaril drugi dom, a po drugi strani si je z igrami v mehurčku Orlanda pošteno dvignil ceno, najbolj od vseh veteranov, in je pritegnil veliko pozornosti klubov, ki se želijo spustiti v boj za naslov. Zlasti zato, ker je kapetan zlate Slovenije iz EuroBasketa 2017 na papirju pripravljen biti tudi le šesti mož.