James Harden se je letos spet združil z Westbrookom, zdaj bi pa se rad še z Durantom. Foto: Reuters
James Harden se je letos spet združil z Westbrookom, zdaj bi pa se rad še z Durantom. Foto: Reuters

Na videz trdna hiša iz kart se je v Houstonu začela majati po koncu lanske sezone, ko Raketam spet ni uspelo poleteti do naslova prvaka. Klub sta zapustila tako trener kot športni direktor, kar je največjima zvezdnikoma dala signal za odhod, novega okolja si želi tako James Harden kot Russell Westbrook.

Sorodna novica Harden zavrnil pogodbo vseh pogodb in hoče po prstan v Netse

Če ne bo prave ponudbe, bo ostal
Oba imata pregrešno dragi pogodbi, Harden pa je že jasno dal vedeti, da si želi v Brooklyn, kjer bi se spet združil s Kevinom Duranton. A vse ima svojo ceno. Novi športni direktor Rafael Stone je tako že namignil, da igralcev ne bodo spustili, če nasprotni klub ne bo pripravil primerne ponudbe, pri tem pa ne misli upoštevati Hardnovih želja in ga poslati prav v predel New Yorka.

Houston pričakuje mladega zvezdnika
Tako Harden kot Westbrook imata še triletno pogodbo, ki bi jima v Teksasu prinesla več kot 133 milijonov dolarjev. Houston v zamenjavo za Hardna pričakuje mladega zvezdnika, ki bo postal nov prvi obraz franšize, in več izbora na naborih, ki pri tovrstnih poslih običajno pomenijo precej.

Wall naj bi v novi sezoni zaslužil dobrih 41 milijonov dolarjev. : Reuters
Wall naj bi v novi sezoni zaslužil dobrih 41 milijonov dolarjev. : Reuters

Menjava Westbrook – Wall?
Nekoliko manj zahtevni naj bi bili pri Westbrooku, za katerega naj bi že obstajala nova destinacija. ESPN namreč poroča, da so se začeli dogovori z Washingtonom, ki naj bi proti osrčju države v zameno poslal Johna Walla. Ta je imel v svoji karieri precej težav s poškodbami, ima pa precej drago pogodbo.

Znan bo koledar za prvi del sezone
Nekaj več pa je jasnega glede urnika v novi sezoni. Vsaka ekipa bo (predvidoma) odigrala 72 tekem. Tekmovalni koledar bo razdeljen v dva dela, mejnik pa bo 5. marec, ko se bo začel petdnevni premor zvezd. Vodstvo tekmovanja bo urnik tekem za prvi del (22. december−4. marec) objavilo predvidoma okrog 1. decembra, ko se bodo začele priprave na novo sezono. Koledar za drugi del (11. marec−16. maj) pa naj bi bil objavljen šele ob koncu prvega obdobja (torej enkrat konec februarja). Liga si s tem pušča odprta vrata, če bi zaradi pandemije odpadlo nekaj tekem, ki bi jih potem skušala izpeljati v drugi polovici sezone.

Sorodna novica Veteran Paul okrepil Phoenix, Porzingis na treningih šele januarja

72 = 42 + 30
In kako bo potekal razrez 72 tekem? To število je (vsaj glede enakopravnosti in delitve) precej prijaznejše kot običajno število 82 tekem. Vsaka ekipa bo tako odigrala po tri tekme z vsako ekipo znotraj svoje konference, kar pomeni 42 tekem. Kar se tiče igranja v isti diviziji, je vodstvo že določilo, katera ekipa bo v paru gostila po dve tekmi in katera le eno. Prav tako je že jasno, da bodo meddivizijske tekme v isti konferenci v razmerju 2:1. Z drugimi besedami, vse ekipe iz npr. Atlantske divizije bodo npr. po dvakrat gostile vse ekipe iz Centralne divizije, ki bodo po dvakrat gostile vse ekipe iz Jugovzhodne, te pa bodo po dvakrat gostile vse iz Atlantske. Liga sicer še ni objavila, katera divizija bo imela proti kateri prednost tekme več na domačem terenu. Zadnjih 30 tekem pa bo ekipa odigrala proti ekipam iz nasprotne konference, prav z vsako se bo pomerila po dvakrat.