James Harden želi spet združiti s Kevinom Durantom. Foto: Reuters
James Harden želi spet združiti s Kevinom Durantom. Foto: Reuters

Po odhodu trenerja Mika D'Antonia in športnega direktorja Daryla Moreya po koncu prejšnje sezone sta nezadovoljstvo z usmeritvijo kluba izrazila tudi prva zvezdnika James Harden in Russell Westbrook. Medtem ko so pri Raketah pripravljeni izpustiti Westbrooka in iščejo snubce za njegovo megalomansko pogodbo (132 milijonov za naslednja tri leta), imajo drugačen pogled na Hardna.

Okoli prvega strelca lige skušajo zgraditi prihodnost kluba, zato so mu po poročanju ESPN-a ponudili podaljšanje obstoječe pogodbe še za dve leti. Samo ta podaljšek bi bil vreden 103 milijone dolarjev, kar bi pomenilo, da bi bil prvi igralec v zgodovini košarke, ki bi prejemal več kot 50 milijonov dolarjev na sezono.

31-letni Harden je sicer vezan na Houston še za naslednja tri leta, ki mu bodo navrgla 133 milijonov dolarjev.

Sorodna novica Milwaukee krepi ekipo - prihajata Holiday in Bogdanović

Toda Harden se, trdi ESPN, ne vidi več v Teksasu. Branilec, ki še ni osvojil šampionskega prstana, bi rad odšel v Brooklyn, kjer bi tvoril novo supermoštvo z Durantom in Irvingom. Čeprav mnogi dvomijo v uspešnost ekipe s tremi dominantnimi košarkarji, ki imajo radi žogo v svojih rokah, bi se že tako močni Netsi izstrelili na prvo mesto kandidatov za naslov.

Harden je najboljši strelec Lige NBA zadnje tri sezone. V prejšnji je imel povprečje 34,3 točke, 7,5 podaje in 6,6 skoka na tekmo.

Ameriški mediji poročajo, da sta Houston in Brooklyn navezala stik, a da ni prišlo do nikakršnih premikov. Houstonu se ne mudi, saj je Harden pod dolgoročno pogodbo, res pa je, da je težko imeti v ekipi nezadovoljnega košarkarja. Zgovorna sta primera Anthonyja Davisa in Jimmyja Butlerja, ki sta na koncu odšla iz New Orleansa in Minnesote.

Rakete bodo skušale seveda dobiti za svojega superzvezdnika kar največ v zameno, in čeprav lahko Netsi ponudijo nekaj odličnih košarkarjev (Dinwiddie, Allen, LeVert) in izbore na naboru, je vsaj za zdaj v Houstonu vse mirno.

Houston je dolgo gradil ekipo okoli Hardena. Med drugim so mu pripeljali Chrisa Paula in Westbrooka, vendar tako želenega naslova niso mogli osvojiti. Harden je v velikem finalu igral le enkrat, in to še z Oklahomo, ko je bil v njej še Durant. "Brada" je bil še trikrat v finalu Zahoda, letos pa je gladko izgubil v konferenčnem finalu proti LA Lakersom.