Liga NBA se bo vrnila še pred božičem, so se dogovorili lastniki, vodstvo tekmovanja in sindikat igralcev. : Reuters
Liga NBA se bo vrnila še pred božičem, so se dogovorili lastniki, vodstvo tekmovanja in sindikat igralcev. : Reuters
Sorodna novica Čaka se le še potrditev – začetek sezone 22. decembra

Zelena luč igralskega sindikata NBPA omogoča vodstvu, da se z njim dogovori še zadnje podrobnosti, da bi se zaradi pandemije okrnjena sezona lahko začela še pred božičem, kar je velika želja lastnikov.

Odprtje tržnice že takoj po naboru?
V zameno bodo najbrž klubi privolili, da se košarkarska tržnica odpre že takoj po letošnjem naboru Lige NBA, ki bo 18. novembra. Pripravljalni tabori klubov naj bi se tako odprli 1. decembra.

Redni del s po 72 tekmami za vsak klub omogoča dokončanje sezone še pred poletjem, s čimer bi se lahko najboljši košarkarji na svetu udeležili poletnih olimpijskih iger v Tokiu.

Sorodna novica Kaj prinašata oba predloga začetka sezone?

Kako si bodo razdelili breme izgube?
A sindikat in vodstvo Lige NBA ter lastnike čaka še veliko dela in pogajanj, kako si razdeliti breme škode zaradi izbruha pandemije koronavirusa. Samo lani je ena najboljših in najbogatejših športnih tekmovanj na svetu izgubila 1,2 milijarde evrov prihodkov. Če v prihajajoči sezoni ne bodo mogli odpreti vrat dvoran, se napoveduje zmanjšanje prihodkov za 40 odstotkov.

Zato bi se morale znižati tudi plače igralcev, zaradi česar sindikat pričakuje dogovor, po katerem bi zamaknili zmanjšanja v prihodnja leta, tako da igralci ne bi v prihajajoči sezoni ostali brez okvirno 40 odstotkov sicer dogovorjenih plač.