Kyrie Irving vztraja, da se ne bo cepil. Foto: Reuters
Kyrie Irving vztraja, da se ne bo cepil. Foto: Reuters

Branilec Netsov se je oglasil na družbenih omrežjih le dan zatem, ko je vodstvo kluba sporočilo, da ne sme ne trenirati z ekipo ne igrati, dokler se ne bo cepil proti covidu-19. Ultimat sta sprejela lastnik kluba Joe Tsai in športni direktor Sean Marks.

Irving bo ostal brez plačila za domače tekme, ki jih ne sme igrati zaradi odločbe zdravstvenih služb v New Yorku. Za gostujoče tekme bo plačan, četudi ne bo z ekipo. Preračunano bo izgubil 17 milijonov dolarjev.

Sorodna novica Irving ne bo smel igrati, dokler se ne bo cepil

"Zavedam se finančnih posledic. Realnost je taka, da ne morem biti z ekipo, če se ne cepim. Odločil sem se, da se ne cepim, in to je moja odločitev, prosim, da je spoštujete," je v živem nastopu na Instagramu povedal Irving.

"Delam, kar je najbolje zame. Posledic se zavedam, in če bom deležen obsodb oziroma bom izobčen, naj bo tako," je povedal Irving.

"Skušal bom ostati v formi in biti pripravljen za igranje. Ne gojim nobenih zamer. Ne gre za politično zadevo, ne za NBA in ne za klub. Gre za stvar, ki se dotika mojega življenja, in to je moja izbira," je povedal Irving in večkrat izrazil spoštovanje do zdravnikov, do cepljenih in necepljenih.

"Gre za moje prepričanje. Pravijo, da bom izgubil denar, da bom iz tega izšel kot poraženec. Pa kaj ... Ne gre za denar, gre za to, kaj je najboljše zame. Mislite, da res želim izgubiti denar? Mislite, da se res želim odreči sanjam o naslovu? Da želim ostati doma in ne biti s svojimi soigralci?" je spraševal Irving in nadaljeval: "To je moje življenje. Imam eno telo in z njim lahko delam, kar me je volja. In vi mi odrejate, kaj naj delam z njim. To je vse posledica, kar se dogaja na tem svetu. Sem del nečesa, kar je večje kot sama košarka," je povedal Irving.

"Ne, ne bom se še upokojil. In ne, ne bom zapustil te igre kar tako. Še veliko dela je treba opraviti," je sklenil Irving.