Jordan je moral večkrat miriti Rodmana. Foto: AP
Jordan je moral večkrat miriti Rodmana. Foto: AP

V nedeljo sta bila na ESPN-u na sporedu tretji in četrti del miniserije The Last Dance, ki pripoveduje zgodbo o Michaelu Jordanu. Med letoma 1988 in 1990 je Jordanove Bike vselej ustavil Detroit. "Oh, sovražil sem jih," v seriji dahne osrednji junak in brez dlake na jeziku pristavi, "to sovraštvo čutim še danes."

Sorodna novica Bird: Bog se je preoblekel v Michaela Jordana

Detroit je imel takrat logo "bad boys", v obrambi so bili še kako trdi in neizprosni. "Vsi smo vedeli, da je Jordan odličen igralec, zato smo morali storiti vse, kar je bilo v naši moči, da smo ga fizično ustavili," se je spominjal član Pistonsov Isiah Thomas. "Pretepli so nas, postalo je osebno," odgovarja Jordan.

Misija "Reševanje Rodmana"

Takrat je bil član Detroita tudi Dennis Rodman, ki je nato sodeloval pri drugem trojčku Bikov (1996–1998). Rodman je na igrišču izstopal s trdo obrambo in neverjetnim občutkom za skok, zunaj igrišč pa s svojim ekscentričnim vedenjem. V tokratnem nedeljskem svežnju je bilo kar nekaj mesta namenjenega prav Rodmanu.

Gledalci tako izvedo, da je Rodman sredi zadnje sezone v Chicagu prosil trenerja Phila Jacksona, da potrebuje krajši (dvodnevni) odmor, in odšel s svojo partnerico Carmen Electro v Las Vegas, kjer se je divje zabaval. Ko se je vrnil v Chicago, ga še nekaj časa ni bilo na trening, kar je Jordana jezilo. Skupaj s kondicijskim trenerjem sta odšla do Rodmanove hiše (ki je bila na drugi strani ulice) in ga prepričala, da se je zresnil in vrnil v ekipo.