Na obrazu Luke Dončića je ostala sled obrambnega dela Andrewa Wigginsa. Foto: AP
Na obrazu Luke Dončića je ostala sled obrambnega dela Andrewa Wigginsa. Foto: AP

Ob visokem porazu proti Golden Statu (112:87) je Dončić odpovedal zlasti v drugem polčasu, ko je dosegel le dve točki in izgubil šest žog.

Statistika slovenskega asa – 20 točk (met 6/18), 7 skokov, 4 podaje – še ni videti tako slabo, a če gremo v drobovje, izstopa predvsem slab drugi polčas. Takrat je Luka iz igre metal 1/5, od tega 0/3 izza črte in izgubil šest od skupno sedmih žog. Toliko žog je izgubil na peti, šesti in sedmi tekmi proti Phoenixu skupaj. Z njim na parketu je imela ekipa razliko -30, kar je bil najvišji minus v ekipi Dallasa na celotnem obračunu.

Sorodna novica Dallas zgrešil 37 trojk in doživel visok poraz v San Franciscu

Z ramo bo vse v redu, pravi Dončić

Dončić je na začetku tekme začutil "obrambne nohte" Andrewa Wigginsa, ki so mu na obrazu pustili veliko prasko. Sodniki niso piskali. "Zdaj sem videti precej bolj moško," se je po tekmi šalil Dončić. Veliko bolj so bili navijači Dallasa zaskrbljeni, ko se je v drugi četrtini nekajkrat prijel za desno ramo. "Malce bolečin, ki so se pojavile pri enem izmed metov, vendar sem prepričan, da bo po masažah bolje," je v pomirjevalnem tonu govoril Dončić.

Brunson prepričan, da bo v napadu steklo

Mavericksi so bili le bleda senca z zadnje tekme proti Phoenixu. Iz igre so metali 36-odstotno (31/86), za tri 22,9-odstotno (11/48) in s črte prostih metov 66,7-odstotno (14/21). Jalen Brunson, ki se je stopil s sivino preostanka ekipe, ni bil pretirano zaskrbljen. "Naš napad bo prišel. Imeli smo veliko odprtih metov, samo zaupati je treba naši delovni etiki in tehniki. Zadovoljen sem, kako smo nocoj prihajali do metov," je povedal Brunson, ki je dosegel 14 točk (met 6/16, trojke 0/5).

Že v prvi četrtini metali 19 trojk

Dallas je v prvi četrtini sprožil kar 19 trojk, zadel le tri. Do polčasa so gostje izza črte metali 7/29, iz igre skupaj 14/44 in bili kljub temu od nasprotnika oddaljeni le devet točk. Usoden je bil začetek drugega polčasa, ko je Golden State pobegnil z delnim izidom 10:0. Zaostanek je v nadaljevanju narasel tudi na 30 točk.

Wiggins odličen na obeh koncih parketa

Igralec tekme je bil Wiggins, ki je zbral 19 točk, 5 skokov, 3 podaje in najvišjih +28 z njim na parketu. Ob tem je opravil veliko dela pri pokrivanju Dončića. "Opravili smo odlično delo v obrambi na Dončiću, toda nimamo nobenih iluzij, da smo odkrili recept zanj," je povedal trener Bojevnikov Steve Kerr.

Klayu Thompsonu v prvih dveh četrtinah ni uspelo doseči točke, v drugem polčasu pa je s 15 točkami le našel ritem. Kar sedem igralcev Warriorsov je tekmo končalo z dvomestnim številom točk.

Dallas tudi proti Utahu in Phoenixu izgubil uvodno tekmo

To je tretjič, da je Dallas izgubil uvodno tekmo dvoboja v končnici. "A doslej smo vedno našli odgovor," je po porazu poudaril glavni trener Dallasa Jason Kidd.

Odgovor Dallasa se pričakuje v noči na soboto, ko bo v San Franciscu druga tekma. Začela se bo ob 3.00.

Bojevniki v drugem polčasu odlično zaustavili Dončića