Hram slavnih je dobil devet novih
Hram slavnih je dobil devet novih "prebivalcev", a največ pozornosti je bilo namenjene Kobeju Bryantu oziroma njegovi vdovi Vanessi, ki je imela zelo čustven govor. Foto: Reuters
Sorodna novica Kobe Bryant – največja ikona najslovitejšega kluba Lige NBA

"Prepričana sem, da se smeji v nebesih, ker ga bom na enem največjih odrov pohvalila za njegove dosežke, a statistika govori sama zase. Bil je na neki drugi ravni. Nikoli ni izbiral bližnjic, ko je šlo za košarko. Tej igri je vedno dal vse," je ob inavguraciji – ob njej je bil na odru Michael Jordan – v čustvenem govoru povedala Bryantova žena Vanessa Bryant, ki je predvsem na koncu poskrbela za kar nekaj solz vseh prisotnih v dvorani.

"Uspelo ti je, zdaj si v hramu slavnih. Pravi šampion si. Nisi le MVP, ampak si največji vseh časov. Tako zelo sem ponosna nate. Vedno te bom ljubila. Hvala, ker si bil najboljši mož in najboljši oče."

Michael Jordan ob govoru Vanesse Bryant ni mogel zadrževati solz. Foto: Reuters
Michael Jordan ob govoru Vanesse Bryant ni mogel zadrževati solz. Foto: Reuters

V hramu slavnih tudi Duncan in Garnett
Poleg nekdanjega zvezdnika Los Angeles Lakersov sta bila v hram slavnih sprejeta še dva izvrstna košarkarja: Tim Duncan (vseh 19 NBA-sezon je odigral pri San Antoniu in osvojil pet šampionskih prstanov) in Kevin Garnett (leta 2008 je z Bostonom postal prvak, kar 15-krat je bil udeleženec tekme vseh zvezd All Star), pa sloviti trener Rudy Tomjanovich (dva naslova prvaka) in nekdanja igralka ženske WNBA Tamika Catchings.

Kobe Bryant je v helikopterski nesreči na jugu Kalifornije umrl 26. januarja 2020, v tej nesreči pa je umrlo še osem ljudi, tudi njegova 13-letna hčerka Gianna.