Konec junija se bodo začeli pripravljalni tabori 22 klubov Lige NBA, ki se bo letos zaradi pandemije končala šele oktobra. Foto: Reuters
Konec junija se bodo začeli pripravljalni tabori 22 klubov Lige NBA, ki se bo letos zaradi pandemije končala šele oktobra. Foto: Reuters

Združenje igralcev košarkarske Lige NBA in vodstvo tekmovanja sta se sestala in določila okvirna pravila in termine tekmovanja. Kot poročajo različni ameriški mediji, igralci ne bodo kaznovani, če bodo v njihovih telesih prisotne sledi rekreativnih, mehkih mamil, kazni za uporabo poživil, ki izboljšajo telesne sposobnosti, pa ostajajo iste.

Igralci, ki so sicer v povprečju testirani šestkrat na sezono, bodo kaznovani le za težje prekrške. Ob prvem pozitivnem testu na mamila oziroma poživila bodo prisilno počivali 25 tekem, ob drugem primeru jih čaka 55 tekem kazni, ob tretjem pa dve leti.

Začetek končnice sredi avgusta
Novinarji v ZDA so prišli tudi do ključnih datumov nadaljevanja sezone. Treningi naj bi se začeli 30. junija, 7. julija pa se bodo ekipe preselile v športni kompleks Wide World of Sports v Orlandu, ki je v lasti ESPN-ja.

Sezona naj bi se začela 31. julija, končnica pa 18. avgusta. Drugi krog končnice je na sporedu 1. septembra, finale po konferencah pa 15. septembra. Prva tekma finala je predvidena za 30. septembra.

V nadaljevanju prvenstva NBA bo nastopilo 22 ekip, 13 iz zahodne konference in devet iz vzhodne. Med njimi so tudi vsa moštva slovenskih igralcev.

Ob prekinitvi sezone 12. marca je na vzhodu Goran Dragić z Miami Heatom zasedal četrto mesto, na zahodu pa so bili Dallas Mavericks Luke Dončića na sedmem mestu, medtem ko je bil Vlatko Čančar z Denver Nuggets tretji.

Liga NBA: Vsak igralec bo testiran takoj po tekmi