Nov Dallasov up. Foto: AP
Nov Dallasov up. Foto: AP

Obregnil se je tudi ob zadnji klub, tri leta in pol je igral v Brooklynu, kjer se je na trenutke počutil "zelo nespoštovanega".

Sorodna novica Mešanica skepse in vznemirjenja ob združitvi Dončića z Irvingom

Nadzor nad svojo zgodbo
Kyrie Irving
je igral za tri klube (Cleveland, Boston in Brooklyn), prav v vsakem pa je sprva govoril o dolgoročni skupni viziji, nekaj podobnega velja tudi za avanturo v Dallasu: "Želim igrati v okolju, kjer me imajo radi, in ne samo tolerirajo in mi ne dajo občutka spoštovanja. Na trenutke sem se v Brooklynu počutil, da res ne spoštujejo mene in mojega talenta. Zelo trdo delam. Nihče nikoli ni govoril kaj slabega o mojem odnosu do dela. Vsi se spotikajo le ob dogodke zunaj igrišča, zato želim spremeniti to zgodbo, imeti nad tem nadzor. Zdaj sem v Dallasu, na ta del svojega življenja se zdaj želim osrediniti."

Irving je bil že nekaj časa nesrečen v Brooklynu, zdaj se mu je uresničila želja, saj je šel skupaj z Markieffom Morrisom v Teksas, v nasprotno smer pa potujejo Spencer Dinwiddie (za Netse je že igral), Dorian Finney Smith in trije izbori na naborih v letih 2027 in 2029.

Sorodna novica Irving bo Dončičev soigralec!

Ne želi govoriti o podrobnostih
V Netsih se je gradila super ekipa z Jamesom Hardnom in Kevinom Durantom, a ni prav dolgo zdržala, Harden je že nekaj časa v Philadelphii, Duranta pa že snubijo druge ekipe (posebej si ga želijo v Phoenixu). "Ne bi rad govoril o podrobnostih, minilo je že precej časa. Svoji nekdanji ekipi želim dobro, zapustil sem jo na četrtem mestu. Naredil sem, kar se je pričakovalo od mene, skrbel sem za soigralce, nisem bil sebičen. Košarka je zabavna, in želim si, da bo tako tudi v prihodnje."

Kidd: To je Lukova ekipa, in tako bo ostalo
Veliko ljubiteljev košarke komaj čaka, kakšna kemija bi se lahko razvila v kombinaciji z Luko Dončićem. "Tu nimamo primera dveh 23-letnikov, ki bi se med seboj spopadla, kdo je alfa samec. Razumemo, da je to Lukova ekipa, in tako bo tudi ostalo. Ampak zdaj smo okrepili ekipo z nekom, ki lahko nekaj naredi z žogo," je odločen trener Jason Kidd.

Sorodna novica LeBron prejel še zgodovinsko krono: postal je strelski kralj Lige NBA

Cilj je osvojiti naslov
Irving je poudaril, da bo sploh prvič v karieri lahko igral z enim od tako dobrih Evropejcev: "Najprej morava skupaj sploh stopiti na parket, a kot košarkarja me ne skrbi, kako se bova ujela. Skušal mu bom olajšati igranje in biti z njim, a brez pritiska. Tukaj ne bo šlo nič na silo. Rad bi le igral in užival v njegovem talentu ter talentu preostalih igralcev. Cilj je, da vse delamo za osvojitev naslova."

Kyrie Irving bo v dresu Dallasa debitiral v noči na četrtek, ko bodo Mavsi gostovali pri LA Clippersih, Dončić bo to tekmo še izpustil, a si jo bo ogledal s klopi.

Irving novega soigralca Dončića primerjal z Birdom