Tyronn Lue je Cleveland popeljal do naslova prvaka junija 2016, potem ko so Cavaliersi zaostajali že z 1:3 v zmagah proti Golden Statu. Foto: EPA
Tyronn Lue je Cleveland popeljal do naslova prvaka junija 2016, potem ko so Cavaliersi zaostajali že z 1:3 v zmagah proti Golden Statu. Foto: EPA

Rivers se je moral posloviti, potem ko so Clippersi v polfinalu zahodne konference izpadli proti Denverju, čeprav so vodili že s 3:1 v zmagah.

Lue je do zdaj kot glavni trener vodil Cleveland od januarja 2016 do novembra 2018, z LeBronom Jamesom pa je junija 2016 osvojil naslov prvaka, medtem ko je v finalnih serijah leta 2017 in 2018 izgubil proti Golden Statu.

Lue je bil organizator igre med letoma 1998 in 2009, največ uspeha je imel pri LA Lakersih, kjer je leta 2000 in 2001 osvojila dva naslova prvaka.

V vlogi glavnega trenerja je zbral 128 zmag in 83 porazov v rednem delu sezone, v končnici ima 41 zmag in 20 porazov. Njegov prvi pomočnik bo MVP finala leta 2004 Chauncey Billups.

Rivers ni bil dolgo brez delodajalca, saj je sprejel službo trenerja pri Philadelphii.

Odstop Moreyja, ki je s tvitom zanetil spor s Kitajsko
Po več kot enem letu od objave tvita v podporo hongkonški neodvisnosti, ki je zanetil diplomatski spor uradnega Pekinga z Ligo NBA, je njegov avtor Daryl Morey ameriške medije obvestil, da se bo s 1. novembrom poslovil z mesta generalnega direktorja Houstona.

"Po razmisleku o neverjetnih 14 letih s Houston Rockets in po pogovoru z družino in bližnjimi prijatelji sem se odločil, da se bom s 1. novembrom poslovil," je dejal Morey v izjavi.

Njegova zadnja sezona se je začela s polemiko, ko je oktobra lani sredi prodemokratskega gibanja na Twitterju podprl neodvisnost Hongkonga od Kitajske. Ta tvit je povzročil, da je Kitajska prekinila vsa partnerstva z Ligo NBA, kitajska televizija pa je za več kot eno leto prenehala predvajati tekme Lige NBA.

Komisar NBA Adam Silver in lastnik Houston Rockets Tilman Fertitta sta podprla Daryla Moreya kljub kitajskim pozivom k njegovi takojšnji razrešitvi in finančni izgubi NBA, ocenjeni na 340 milijonov evrov.

Morey, ki je imel pogodbo sklenjeno do leta 2024, je z lastnikom Houstona milijarderjem Tilmanom Fertitto možnost slovesa omenil po izločitvi Rocketsov v konferenčnem polfinalu proti bodočim prvakom Los Angeles Lakers.

V Houstonu bo ostal še do konca novembra in pomagal pri iskanju novega glavnega trenerja, saj Fertitto ni podaljšal sodelovanja z Mikom D'Antonijem.

Rafael Stone, izvršni podpredsednik košarkarskih operacij za franšizo, bo nadomestil Moreya na mestu generalnega direktorja.

Houston je pred spornim tvitom, ta se je glasil Fight for freedom, stand with Hong Kong (Borite se za svobodo, podprite Hongkong), veljal za enega najbolj priljubljenih nekitajskih klubov na Kitajskem, saj je zanj od 2002 do 2011 igral 2,29 metra visoki Jao Ming.