Nate McMillan je bil zelo neuspešen v končnici, zato je moral zapustiti klop Indiane. Foto: Reuters
Nate McMillan je bil zelo neuspešen v končnici, zato je moral zapustiti klop Indiane. Foto: Reuters

McMillan je v letošnji sezoni Indiano vodil na 73 tekmah v rednem delu tekmovanja. Pacersi so dosegli 45 zmag. S tem so si zagotovili četrto mesto na Vzhodu. V uvodnem krogu končnice brez Domantasa Sabonisa (poškodba stopala) niso imeli možnosti proti Vročici, ki jo je sijajno vodil Goran Dragić. 34-letni Ljubljančan je na vseh štirih tekmah presegel 20 točk in ob tem še imenitno razigral soigralce.

McMillan je poleti 2016 postal trener Indiane. Nanizal je 183 zmag in doživel 136 porazov. V končnici je z Indiano dobil le tri od 19 tekem, v zadnjih dveh sezonah Pacersi niso dobili niti ene tekme. Le Frank Vogel (250 zmag) in Larry Brown (190 zmag) sta zbrala več zmag na klopi Pacersov.

Glavni kandidat za trenerja Indiane v prihodnji sezoni je Mike D'Antoni, ki se mu bo po letošnji sezoni iztekla pogodba s Houstonom. Direktor Indiane Kevin Pritchard se bo skušal dogovoriti z njim. Veliko bo odvisno tudi od razpleta končnice na Zahodu, kjer je serija med Houstonom in Oklahomo zelo izenačena.