Jordan je že naredil križ čez Orlando, medtem ko je Dinwiddie še v precepu. Zdaj je v 14-dnevni karanteni, po kateri bi moral biti negativen, da bi prišel v poštev za nadaljevanje sezone. Foto: AP
Jordan je že naredil križ čez Orlando, medtem ko je Dinwiddie še v precepu. Zdaj je v 14-dnevni karanteni, po kateri bi moral biti negativen, da bi prišel v poštev za nadaljevanje sezone. Foto: AP

"Sinoči sem izvedel, danes pa je bilo vnovič potrjeno, da sem bil pozitiven na testu za covid-19, zaradi česar me ne bo v Orlando za nadaljevanje sezone," je na Twitterju zapisal robustni center DeAndre Jordan, ki je lani poleti kot prosti igralec podpisal 4-letno pogodbo z Brooklynom.

Z novim koronavirusom je okužen tudi organizator igre Netsov Spencer Dinwiddie, ki pa še ni sporočil svoje odločitve ali je pripravljen oditi v mehurček na Floridi, če mu bo seveda okužba sploh to dovoljevala.

Dinwiddie okužen po vrnitvi v New York
"Zadnje mesece sem se skrbno skušal zaščititi pred okužbo. Sledil sem vsem predvidenim zaščitnim ukrepom in priporočilom. V New York sem se vrnil z zasebnim letalom, prestal sem več testov in bil negativen, zaradi česar sem lahko sodeloval na prvih skupnih treningih,"
je za The Athletic povedal 27-letni Dinwiddie, ki je nato opisal svoje trenutno stanje: "Zdaj sem pozitiven. Glede na to, da imam simptome vključno z vročino in bolečinami v prsih, je nejasno ali bom lahko zaigral v Orlandu."

Troboj za dve mesti v končnici
Netsi zasedajo 7. mesto na Vzhodu in se z Orlandom in Washingtonom bojujejo za zadnji dve mesti v končnici s preostalimi ekipami Vzhodne konference. Brooklyn je zaradi okužb že pred dnevi opustil skupinske treninge v klubskih prostorih.

Dinwiddie je v 64 tekmah povprečno prispeval 20,6 točke, 6,8 podaje in 3,5 skoka. Jordan je na 56 tekmah rednega dela dosegal v povprečju 8,3 točke in 10 skokov ter 1,9 podaje. Že predtem se je Orlandu odpovedal krilni igralec Netsov Wilson Chandler.

V sredo rok za prijavo postav
Pred dnevi je Liga NBA potrdila, da so na testiranju vseh igralcev odkrili 16 okuženih košarkarjev, katerih identitete niso razkrili. Klubi morajo do srede sporočiti dokončne sezname sodelujočih igralcev za zaprto nadaljevanje sezone v Orlandu, ki bi se morala nadaljevati 30. julija.