Donovan Mitchell je z dobrimi 24 točkami na tekmo prvi strelec Utaha. Foto: Reuters
Donovan Mitchell je z dobrimi 24 točkami na tekmo prvi strelec Utaha. Foto: Reuters

Kot še piše ESPN, naj bi košarkarji Utaha neuradno razkrili, da se je Gobert v garderobi dotikal tako soigralcev kot tudi njihovih stvari. Predtem se je v ponedeljek na novinarski konferenci norčeval iz ukrepov proti širjenju novega koronavirusa. Francoski košarkar se je, preden je zapustil prostor, ki je namenjen novinarskim konferencam, dotaknil vseh mikrofonov in snemalnikov, ki so jih predenj postavili novinarji.

Ekipe, s katerimi se je Utah pomeril v zadnjih desetih dneh, so pozvali, naj gredo vse v karanteno. Sem spadajo Cleveland Cavaliersi, New York Knicksi, Boston Celticsi, Detroit Pistonsi in Toronto Raptorsi. Goberta so testirali pred gostovanjem Utaha v Oklahoma Cityju, zatem pa še vse druge igralce obeh ekip in strokovna štaba. Nato je vodstvo lige sporočilo, da so tekmovanje prekinili. Do konca rednega dela mora biti odigranih še 259 tekem, kar predstavlja približno 21 odstotkov urnika.

Medtem je okužen tudi eden izmed košarkarjev madridskega Reala. Ekipa kraljevega kluba je že v karanteni, kot piše LaSexta, gre za ameriškega krilnega centra Treya Thompkinsa. Karantena naj bi trajala 15 dni. Vodstvo Evrolige je že sporočilo, da sta prekinjena tako Evroliga kot Evropski pokal. Prekinjena so tudi vsa tekmovanja pod okriljem Fibe, slovensko prvenstvo in Liga ABA, kjer je do konca rednega dela na sporedu le še en krog.

Gobert se je norčeval iz covida 19, nato pa ...