Spomin na obdobje v Clevelandu, ko je skupaj z LeBronom Jamesom osvojil naslov prvaka. Foto: Reuters
Spomin na obdobje v Clevelandu, ko je skupaj z LeBronom Jamesom osvojil naslov prvaka. Foto: Reuters

Zvezdnik ima za seboj precej turbulentno sezono, za kar si je pravzaprav še najbolj kriv sam, zaradi nasprotovanja cepljenju proti covidu je odigral vsega 29 tekem. Težko potrebne kemije v Brooklynu ni bilo.

Charnia: Pogajanja v slepi ulici
Ni skrivnost, da je Kyrie Irving precej muhast zvezdnik, ki ne zdrži prav dolgo v istem gnezdu. Misel na novo selitev pa je oživel Shams Charnia, dobro obveščeni novinar The Athletica je zapisal, da so pogovori o novi pogodbi med obema stranema v slepi ulici, prihodnost pa bi lahko iskal v drugem delu mesta pri Knicksih ali pa na drugi strani države pri Los Angeles Lakersih, za katerimi je sila slaba sezona, želijo pa si še unovčiti LeBrona Jamesa, dokler bo še igral na tako visoki ravni.

Westbrook naj bi ostal v LA-ju
Irving se je na omenjeni čivk odzval le z GIF-om, a to je le pospešilo govorice. Tudi Lakersi se ubadajo s številnimi vprašanji, mesto trenerja so že zapolnili z Darvinom Hamom. Za zdaj kaže, da bo v Staplesu ostal Russell Westbrook, kar naj bi precej omejilo kadrovske možnosti ekipe. Vse verjetnejši se zdi scenarij, po katerem naj bi moral športni direktor Rob Pelinka večino kadra znova zapolniti z veterani na minimalni pogodbi. Vsaj lani se to ni izkazalo za plodovito strategijo, saj so Lakersi ostali brez končnice.

Cato bo postala pomočnica Jonesu
Veliko se dogaja tudi v Phoenixu. ESPN poroča, da naj bi Morgan Cato postala pomočnica športnega direktorja, s čimer naj bi postala ena od najvidnejših žensk v zakulisju Lige NBA. Na eni strani bo pomagala športnemu direktorju Jamesu Jonesu, na drugi pa sodelovala s trenerjem Montyjem Williamsom, predvsem na področjih vodenja ekipe in strategije pri razvoju košarkarjev.

Kakšna usoda čaka Aytona?
Ni skrivnost, da je Phoenix pri tem vprašanju ogromno stavil na centra Deandreja Aytona, ki ga je navsezadnje v generaciji Luke Dončića izbral prvega na naboru. Dolgo je bilo videti, da bo Ayton kljub mladostniškim napakam (dolga kazen neigranja v drugi sezoni) predstavljal enega od glavnih stebrov prihodnosti Sunsov, a ni več videti tako. Ayton je bil na sedmi tekmi konferenčnega polfinala proti Dallasu kaznovan in je večji del tekme presedel. Vse od takrat niso potihnile govorice, da naj bi klub iskal scenarij, da z njim podpiše pogodbo, nato pa ga pošlje v kak drug klub.

Sorodna novica Dallas našel rešitev pod obročem - dobili centra s povprečjem dvojnega dvojčka

Se bo Brunson pridružil očetu?
Nekateri navijači Dallasa so si želeli, da bi na tak način končal v Teksasu, kar pa se gotovo ne bo zgodilo, saj so Mavsi s prihodom Christiana Wooda rešili centrsko vprašanje. Med kadrovskimi nalogami ostaja dilema po imenu Jalen Brunson, ki je v zadnjem obdobju izrazito napredoval, zaradi česar naj bi mu poskočila tudi cena. Nekateri špekulirajo o morebitnem odhodu v New York, kjer bo vlogo pomočnika v novi sezoni opravljal njegov oče Rick.

Vsekakor nas čakajo zanimivi tedni, s prvim julijem se uradno začne nova sezona, ko zaščiteni igralci lahko podpišejo nove pogodbe, ekipe pa nove igralce lahko začnejo podpisovati s šestim julijem.