Dwight Powell je obležal na parketu v hudih bolečinah. Foto: Reuters
Dwight Powell je obležal na parketu v hudih bolečinah. Foto: Reuters

28-letni Kanadčan se je poškodoval tri minute pred koncem prve četrtine, ko je skušal prodreti pod koš. Takoj se je prijel za desno nogo, bolečine so bile zares hude in hitro je bilo jasno, da gre za resno poškodbo.

V letošnji sezoni prvič igra v začetni peterki. V povprečju je dosegal 9,6 točke in 5,7 skoka na tekmo. V Dallas je prišel leta 2015, julija lani pa je podaljšal pogodbo, v treh letih bo prejel 33 milijonov ameriških dolarjev.

Carlisle: To je bila res mračna noč za nas
"To je bila res mračna noč za nas. Dwight je eden izmed vojakov naše franšize," je po porazu proti LA Clippersom s 107:110 pojasnil trener Rick Carlisle.

"Res pomeni veliko za ekipo na parketu in tudi zunaj dvoran. Ni si zaslužil tega. Prepričan sem, da se bo vrnil močnejši," je dodal Luka Dončić, ki je Clippersom nasul 36 točk, a to ni bilo dovolj za zmago.

Mavericksi imajo veliko težav s poškodbami v letošnji sezoni. Dončić je izpustil štiri tekme zaradi zvina gležnja, Kristaps Porzingis je manjkal na enajstih tekmah zaradi bolečin v desnem kolenu, zdaj pa so izgubili še Powlla. S 27 zmagami in 16 porazi so zanesljivo med osmerico na Zahodu.