Dončić je z navdušenjem sprejel Gafforda (on pa Dončićeve podaje ...). Foto: Reuters
Dončić je z navdušenjem sprejel Gafforda (on pa Dončićeve podaje ...). Foto: Reuters

Vsaj v teoriji.

Dallas je sezono začel odlično (razmerje zmag in porazov 8-2). Trojček Luka Dončić-Kyrie Irving-Dereck Lively je pomenil odlično osnovo za odlično sezono, a nadaljevanje sezone je bilo manj spodbudno. Zaradi pogostih poškodb so hkrati igrali zelo malo, kar je peljalo v niz 39 tekem, ko se je nabralo več porazov kot zmag (18-21). Za povrh pa je Dončić nabiral ogromno minutažo, ki vsaj na papirju lahko pomeni težave z zdravjem ob koncu sezone.

Sorodna novica Dallas s prenovljeno ekipo povozil nemočno Oklahomo

Odličen debi obeh novincev
Vodstvo Mavsov je bilo ob izteku prestopnega roka izjemno aktivno, tako je pridobilo P. J. Washingtona (prej Charlotte) in Daniela Gafforda (prej Washington). Oba sta zablestela na debiju proti Oklahomi, kjer je Dallas zmagal s kar 146:111. Gafford je v le 17 minutah dosegel skoraj dvojni dvojček (19 točk in 9 skokov), Washington pa je zbral 14 točk.

Nova sprememba pomeni, da je Dallas agilnejši, predvsem pa enakovreden pod obročema, kar je bila zadnja leta velika šibka točka Mavsov. Ti so tokrat suvereno dobili skok (54:40).

"Gafford in Washington sta bila odlična. Niti malo nista bila nervozna na začetku tekme. V prvi četrtini smo dosegli kar 47 točk, nova igralca sta se hitro vklopila v ekipo. To je bila odlična ekipna predstava od začetka do konca tekme," je novinca pohvalil trener Jason Kidd.

Dončić znova izvrsten, dober debi dveh novincev pri Dallasu

Gafford navajen ostankov, ne pa odličnih podaj
"Luka? Luka je res neverjeten! Nikoli še nisem igral s košarkarjem njegovega kalibra, res deli neverjetne podaje! Navdušen sem, da lahko igram z njim. Poglejte, samo v treh četrtinah je dosegel 32 točk, čudovito ga je bilo gledati, prav užival sem. Svoje je dodal seveda tudi Irving, sam pa sem pobral ostanke, česar sem vajen (smeh). Tudi PJ se je odlično počutil
," je bil vznesen Gafford.

Prestopni rok v ligi NBA

Podobne volje je bil tudi Washington: "Vsi so mi govorili, da bom dobival veliko dobrih podaj, a tega res nisem pričakoval. Igrati z Luko in Kyriejem je res preprosto. Skušam delati čim preprostejše stvari. Slišal sem tudi glasno podporo navijačev, to mi je dalo dodatno energijo."

Pred odmorom še dve "lahki" tekmi
Dallas bo v naslednjih dveh tekmah gostil dve res skromni ekipi (Washington, ki ima razmerje zmag in porazov 9-43 ter San Antonio 10-43). Dve zmagi proti takima tekmecema sta skoraj nujni. V tem primeru bi Mavsi nanizali šest zaporednih zmag, kar bi bilo odlično izhodišče pred tekmo vseh zvezd.

Kakšno razliko naredi 24 ur ...
In ja, če P. J. Washingtona in Daniela Gafforda povezuje ime Washington, lahko še enkrat omenimo to ime. In sicer slovito pevko Dinah Washington, ki je leta 1959 priredila pesem What a Diff'rence a Day Makes (Kakšno razliko naredi en dan, op. a). In ja, zdi se, da je Dallas v "24 kratkih urah" res naredil veliko razliko in svojim navijačem "prinesel sonce in cvetje" ...