Zion Williamson je odličen košarkar, ki ima težave s poškodbami. Foto: EPA
Zion Williamson je odličen košarkar, ki ima težave s poškodbami. Foto: EPA

Zion Williamson bo tako zagotovo prejel 193 milijonov, razlika do 231 milijonov pa ga čaka, če bo v naslednji sezoni osvojil enega od prestižnih naslovov (uvrstitev v eno od ekip sezone, MVP ali obrambni igralec leta).

Williamson je eden od generacijskih igralcev, na naboru leta 2019 je bil izbran kot prvi in dosegal številne in redke dosežke. Tako je bil, denimo, šele drugi novinec, ki je presegel povprečje 20 točk (natanko 22,4), hkrati pa je iz igre metal več kot 55 odstotkov (58,3). Postal je prvi najstnik, ki je na desetih zaporednih tekmah dosegel vsaj 20 točk ...

Sorodna novica Dva stolpa v Minnesoti: Gobert po devetih letih zapušča Utah

Ogromne težave s poškodbami
Košarkar, ki bo v sredo dopolnil 22 let, ima le eno večjo slabost – slabšo odpornost proti poškodbam. Tako je v prvih treh sezonah skupaj odigral vsega 85 tekem v rednem delu (med drugim je izpustil celotno lansko sezono).

Garland se je zavezal Clevelandu
Popolnoma enako pogodbo (193 milijonov, ki se lahko oplemenitijo na 231) pa je podpisal njegov vrstnik Darius Garland, ki ostaja zvest Clevelandu. Na istem izboru je bil izbran kot peti, njegova pot pa je napredovala bolj zlagoma. Prvo sezono je v povprečju dosegal 12,3 točke, v drugi 17,4, v zadnji pa 21,7, ko je postal temelj Cavaliersov. V primerjavi z Williamsonom je odigral skoraj sto tekem več (natanko 181).

Gre za najbogatejšo pogodbo v zgodovini Clevelanda.