Rudy Gobert zapušča Utah. Foto: Reuters
Rudy Gobert zapušča Utah. Foto: Reuters

Minnesota ima zdaj v kadru dva res visoka igralca Karla Anthonyja Townsa in Rudyja Goberta, Volkovi so s tem edina ekipa v ligi, ki bodo imeli kar dva košarkarja, ki imata pogodbi, vredni več kot 200 milijonov dolarjev.

Sorodna novica Jokić z rekordno pogodbo ostaja v Denverju

In cena, ki jo je Minnesota plačala? V nasprotno smer gredo Malik Beasley, Patrick Beverley, Jarred Vanderbilt, Leandro Bolmaro, Walker Kessler in štirje nabori v prvem krogu v letih 2023, 2025, 2027 in 2029. Jazz ima zdaj v rokah kar šest izborov v prvem krogu in jasno je, da bodo kader povsem prilagodili 25-letnemu Donovanu Mitchllu.

Zadnja tekma proti Dallasu
Gobert je celotno kariero preživel v Utahu, začenja drugo sezono petletne pogodbe, ki je vredna 205 milijonov dolarjev. Trikrat je bil izbran za obrambnega igralca leta, trikrat je igral na tekmi zvezd, štirikrat je bil izbran v all star ekipo, šestkrat pa v najboljšo obrambno peterko. Kariero v Salt Lake Cityju je končal po uvodnem krogu končnice, kjer je bil boljši Dallas.

Sorodna novica Brunson na poti v New York, center McGee podpisal z Dallasom

Brogdon se seli v Boston
Posel sta opravila tudi Boston in Indiana, Kelti so se okrepili z Malcolmom Brogdonom. Posel je lahko uraden šele naslednji teden, a Brogdon je že sam medijem povedal, da je srečen zaradi selitve v Boston. Indiana bo v zameno dobila pet igralcev, med njimi tudi Daniela Theisa in Aarona Nesmitha. "Ta ekipa je izkušena in lačna naslova, Navdušen sem, da prihajam v to okolje in se borimo za naslov," je povedal Brogdon.

Bogata pogodba za LaVina
Kaj se je še dogajalo? Indiana se je dogovorila za podaljšanje sodelovanja z Jalenom Smithom (dve leti, 9,6 milijona dolarjev). Zach LaVine ostaja v Chicagu (pet let 215 milijonov dolarjev). Golden State je obdržal Kevona Looneyja (tri leta, 25,5 milijona dolarjev) in Donteja DiVincenza (dve leti, 9,3 milijona dolarjev).