Mijović je do zdaj vodil mlajše selekcije Budućnosti, bil je pomočnik v članski reprezentanci Srbije. Kot pomočnik je deloval tudi v francoskem Rouenu. Samostojno je delal v Zeti, Baškimiju iz Prizrena, Sigalu iz Prištine in Stedentskom centru iz Podgorice.

Jasmin Repeša je odstopil s položaja trenerja Budućnosti. Nasledil ga bo Petar Mijović. Foto: EPA
Jasmin Repeša je odstopil s položaja trenerja Budućnosti. Nasledil ga bo Petar Mijović. Foto: EPA

Budućnost sicer od vodstva regionalne Lige ABA zahteva razveljavitev finalne serije zaradi škandalozne pete tekme finala, na kateri so navijači Crvene zvezde pred začetkom napadli igralce Budućnosti in jih prisilili, da so zapustili parket, tekma pa se je začela s precejšnjo, kar enourno zamudo, saj zaradi nesprejemljivih razmer v dvorani gostje niso zapustili garderobe. Crvena zvezda je nato zmagala s 97:54 in si s četrtim naslovom zagotovila nastopanje v Evroligi.

"Nova pravila tekmovanja bi morala onemogočiti situacije, ko igralci med tekmo razmišljajo o lastni varnosti, namesto da bi se posvečali vrhunskim športnim dosežkom. Ker se je na tej tekmi med drugim stopnjevalo tudi rasistično in nacionalistično navijanje domačih navijačev, smo o vseh podrobnostih celotne finalne serije dolžni seznaniti tudi Evroligo," so še zapisali pri Budućnosti, ki za zdaj še ostaja del regionalne druščine.