Mirko Mulalić ostaja v svojem matičnem klubu. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič
Mirko Mulalić ostaja v svojem matičnem klubu. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič

34-letni Ljubljančan se je zmajem pridružil že v drugem delu minule sezone. Športno pot je sicer začel v dresu takratnega kluba Union Olimpija, kariera ga je nato vodila v številne slovenske klube, v tujini pa se je preizkusil v dresih bolgarskega Balkana, madžarske Albe Fehervar in Rabotničkega. V sezoni 2021/22 se je Mulalić v Ljubljano vrnil predvsem za pomoč pri tekmah slovenskega prvenstva. Zaigral je na 12 tekmah Lige Nova KBM in v povprečju dosegal 7,1 točke, 2,8 asistence in 1,8 skoka na dvoboj.

Državni in pokalni prvaki so medtem sporočili, da bodo Iliriji v prihajajoči sezoni posodili Žigo Daneua, ki je podaljšal pogodbo za dve leti, in Poljaka Damiana Kruzynskija.

Američan Luke okrepil Helios

Helios, ki je v minuli sezoni postal tako državni kot pokalni podprvak, pa je pripeljal še eno okrepitev. V Domžalah bo igral 27-letni in 191 centimetrov visoki branilec Austin Luke, ki je bil nazadnje član nizozemskega Donar Groningena. V predlanskem polfinalu nizozemskega pokala je za prvoligaškega debitanta Yoast United dosegel kar 53 točk. V Evropi se je preizkusil še v Nemčiji, Španiji in Latviji.